Educació

Educació

El curs escolar s'inicia demà, marcat pel calendari

La Fapac confia que els ajuts siguin els adequats per a la setmana de vacances que començarà el 28 de febrer

Més de 110.00 alumnes ompliran les aules dels centres de les comarques gironines

El compte enrere de les vacances escolars d'estiu s'acaba aquest any amb una setmana d'antelació. Un total de 110.147 alumnes ompliran escoles i instituts de les comarques gironines a partir de demà en un curs que s'iniciarà amb canvis interns de funcionament, que s'aniran desenvolupant segons el nou decret d'autonomia de centres.

El curs s'inicia marcat per un calendari nou que ha despertat algunes reticències a causa de la incògnita de si hi haurà prou ajuts a les famílies per a la setmana festiva dels alumnes, que a les comarques gironines serà del 28 de febrer fins al 4 de març.

El president de la federació d'associacions de pares i mares a les comarques gironines, David Font, confia que aquests ajuts siguin suficients perquè hi hagi una oferta prou àmplia de casals i colònies a uns preus assequibles. Segons va explicar, no hi ha constància que les associacions de pares i mares hagin programat encara activitats per aquesta setmana. Diverses associacions consultades van explicar que tampoc han començat encara a estructurar aquesta setmana de vacances amb una oferta per als alumnes, tot i que està previst que aquest mes de setembre s'inici la programació. Des dels sindicats s'ha manifestat que els ajuts que el Departament d'Educació ha anunciat que destinaria a aquesta setmana de vacances són totalment insuficients. Les associacions de pares i mares dels centres escolars i els ajuntaments poden sol·licitar aquests ajuts per organitzar activitats entre l'1 i el 29 d'octubre. Educació hi destina inicialment una partida pressupostària de 800.000 euros, tot i que s'afirma que és “ampliable si la demanda és més elevada”.

Una altra de les novetats d'aquest curs serà la prova que faran els estudiants de quart d'ESO, que serà de competències en llengua catalana, castellana i anglesa, i en matemàtiques, com la que des de fa dos anys ja passen els alumnes de sisè de primària. Amb la introducció d'aquesta avaluació es completa un dels mecanismes que serviran per diagnosticar l'estat de salut del sistema educatiu.

Als 110.147 alumnes s'hi han d'afegir els 11.152 de fins a tres anys d'aquest curs 2010-2011. En total hi ha 436 centres públics d'ensenyament a les comarques gironines i 105 centres privats. Hi ha dues escoles públiques noves, a Salt i a la Bisbal. (Més informació, a les planes 25, 26 i 27).

LA XIFRA

110.147
alumnes
iniciaran avui el nou curs a escoles i instituts de les comarques gironines, mentre que l'any passat van ser 108.214.

LA DATA

28.2.2011
Inici de les vacances
escolars que duraran una setmana i arran de les quals s'ha d'estructurar una oferta d'activitats.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.