Educació

Educació

La UdG lidera un projecte de cooperació amb les universitats de Bòsnia

Durant tres anys les ajudarà a adaptar-se a l'Espai Europeu d'Educació Superior

Hi ha implicades 14 institucions i ahir es va fer la primera reunió

Centers for Curricula Modernisation and Lifelong Learning. Aquest és el nom del projecte Tempus liderat per la UdG l'objectiu del qual és apropar les vuit universitats públiques de Bòsnia i Hercegovina a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES).

Ahir es va portar a terme a la Universitat de Girona la reunió inicial que dóna el tret de sortida a aquesta iniciativa, que tindrà una durada de tres anys. A partir d'ara s'establirà un calendari de reunions i un pla de treball. Una vintena de representants de les universitats participants van fer ahir una trobada, que continua avui, amb la finalitat de concretar la manera com es durà a terme la cooperació per donar suport a les universitats bosnianes.

Adaptar les titulacions

La vicerectora de política internacional de la UdG, Maria Lluïsa Pérez Cabaní, i el coordinador del projecte, Josep Juando, van explicar que es tracta de crear procediments de millora continuada en la docència d'aquestes universitats i adaptar els seus estudis i les seves titulacions. Es considera que es tracta d'un projecte fonamental de cooperació amb aquest país, ja que els estudis són la base de la societat, i d'aquesta manera es podrà apropar a les universitats de Bòsnia i Hercegovina a l'EEES.

Hi participen les universitats de Banja Luka, la de Bihac, la d'East Sarajevo, la Dzemal Bijedic, la de Mostar, la de Sarajevo, la de Tuzla, la de Zenica, la Workd University Service-BIH (SUS BIH), a més del Ministeri d'Educació de Bòsnia i Hercegovina. La Universitat de Girona també té com a socis europeus d'aquest projecte la FH Joanneum Gesellschaft mbH, la Katholieke Hogeschool Sint-Lieven i la World University Service-Austrian Committee.

El projecte té un pressupost de 700.000 euros, finançats per la Unió Europea.

14
institucions
europees, a més de la UdG, estan implicades en aquest projecte anomenat ‘Tempus'.
8
universitats públiques
de Bòsnia i Hercegovina estan implicades en aquest projecte liderat per la UdG.
700.00
euros
de pressupost per aquest projecte de tres anys de durada, que aporta la Unió Europea.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.