Educació

turisme

L'Ajuntament de Lloret de Mar vol construir una escola d'hostaleria

Substituiria la que actualment funciona en conveni amb l'hotel Eugenia, que ofereix només una part dels estudis

Es faria darrere l'institut Coll i Rodés

L'Ajuntament de Lloret de Mar demanarà a la Generalitat passat el mes d'agost que s'ampliïn els estudis d'hostaleria que ja es porten a terme actualment a l'hotel Eugenia, en conveni amb l'Ajuntament. L'ampliació significaria abastar tota la formació de grau mitjà –que actualment es fa en part– i la de grau superior, amb el mateix funcionament que el que té l'Escola d'Hostaleria de Girona.

També implicaria la construcció d'un nou equipament als terrenys que hi ha darrere l'institut Coll i Rodés. El terreny té una extensió de 2.500 m2, dels quals es construirien 1.500. El regidor d'Ensenyament, Ignasi Riera, va explicar que la proposta ja s'ha presentat als gremis implicats, hostaleria, bars, restaurants, que li donen suport, i que era un pas bàsic per poder tirar endavant formalment el projecte.

L'escola d'hostaleria va començar a funcionar a l'hotel Eugenia, que llavors era propietat del Consell Comarcal. Des de llavors, hi ha un conveni de col·laboració pel qual l'Ajuntament fa ús d'uns espais de 800 m2 per dur-hi a terme la formació d'hostaleria. Malgrat tot, el propietari de l'hotel, Albert Roura, veu de bon ull que es construeixi un nou equipament, ja que ell té previst fer una escola d'hostaleria privada a les seves instal·lacions. Roura va deixar clar, però, que, mentre l'Ajuntament ho necessiti i no tingui el nou equipament, podrà disposar de l'espai.

L'Ajuntament té molt d'interès a impulsar una escola que abasti tots els estudis, una proposta que va enfocada al canvi de model turístic del municipi. Riera creu que l'aposta és necessària per donar accés als joves de Lloret que volen dedicar-se a l'hostaleria, ja que actualment han de desplaçar-se fins a Girona si volen accedir als estudis de grau superior, i atès que Lloret és la primera destinació de Catalunya en nombre de places i pernoctacions en establiments hotelers.

Riera és conscient de les dificultats de finançament que hi poden haver, i va comentar que, si la Generalitat no pogués assumir el cost, es tractaria de buscar finançament per altres bandes. “L'augment de la qualitat dels serveis és bàsic; si estem lluitant per tenir els millors hotels, el personal també ha de tenir la formació òptima”, diu el regidor.

Segons la proposta, l'Ajuntament cediria l'ús dels espais i els equipaments incloent-hi un espai de cuina, restaurant i bar, s'encarregaria de les despeses del servei i manteniment i l'elaboració d'informes tècnics. Els gremis, per la seva banda, organitzarien activitats docents amb professionals de prestigi, establirien una beca anual per al millor alumne de la promoció, entre altres tasques.

LA XIFRA

1.500
metres quadrats
és l'extensió de terreny que s'edificaria per situar-hi la nova escola d'hostaleria.

LA FRASE

Millorar la qualitat dels serveis és bàsic, el personal ha de tenir la formació òptima
Ignasi Riera
Regidor d'ensenyament
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.