Educació

Les Alzines inaugura un edifici nou destinat als estudis de batxillerat

Les instal·lacions van entrar en funcionament el setembre passat i ahir es van inaugurar oficialment amb la presència de diverses autoritats

Un total de 77 alumnes que fan batxillerat i batxillerat internacional al col·legi privat Les Alzines de Girona han estrenat aquest curs un nou edifici de 1.200 m², on hi ha set aules i una biblioteca àmplia. Les obres es van iniciar a primers del 2010 i van acabar l'estiu passat.

I ahir es va celebrar l'acte d'inauguració de les noves instal·lacions amb la presència del director territorial d'Ensenyament, Albert Bayot; l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el president de la Diputació, Jaume Torramadé; el conseller de la Institució Familiar d'Educació, Josep Maria Valentí, i la directora de Les Alzines, Esther Latre. En el seu parlament, Bayot va destacar que Les Alzines és un centre de la demarcació amb tradició, un valor que ha sabut combinar amb la innovació. Puigdemont va assegurar que Les Alzines és una institució molt important per a la ciutat, per al conjunt de les comarques gironines i per a Catalunya. “És una institució que deixa empremta”, va dir. Latre i Valentí van emmarcar la posada en marxa del nou edifici en la voluntat de continuar treballant per un projecte d'excel·lència educativa.

LA XIFRA

1.200
metres quadrats
és la superfície que té el nou edifici. Té set aules i una àmplia biblioteca.

LA DATA

01.02.10
Inici
dels treballs de construcció de les noves instal·lacions, que es van acabar l'estiu de l'any passat.

LA FRASE

És un centre amb tradició a la demarcació, però alhora viu i innovador
Albert Bayot
director territorial d'Ensenyament a Girona

‘Bonys' a l'escola Montjuïc i a l'institut Vicens Vives

El Departament d'Ensenyament ofereix, per al curs que ve, un total de 52 grups de P3 a la ciutat de Girona, un més que l'any passat, i 41 grups de 1r d'ESO, un més també. Aquests grups de més estaran ubicats, en el cas de primària, a l'escola Montjuïc, i en el cas de l'ensenyament secundaria, a l'institut Vicens Vives. L'escola de Montjuïc és d'una línia d'escolarització i, segons va explicar ahir el director territorial d'Ensenyament, aquest grup de P3 s'obre per les necessitats de places que s'han detectat en la zona centre de la ciutat, però sense cap intenció que es converteixi en una segona línia. Amb tot, Bayot va indicar que caldrà veure si aquest grup s'acaba o no concretant amb la matrícula. I pel que fa a l'encabiment d'un altre grup, el cinquè ja, de 1r d'ESO a l'institut Vicens Vives tampoc no ha de comportar, ni a mitjà ni a llarg termini, l'obertura d'una cinquena línia d'escolarització. En aquest sentit, Bayot va exposar que l'objectiu amb què treballa el seu departament és que, de cara al curs 2013/2014, es pugui posar en marxa un nou institut a la ciutat. La col·locació de bonys és acceptada sempre amb reticències pels centres afectats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.