Educació

educació

Un altre barracó a l'escola El Gegant del Rec de Salt

L'AMPA del centre educatiu està promovent un projecte d'autoconstrucció d'un edifici definitiu

Mentrestant, però, cal un altre mòdul per encabir els alumnes de sisè de primària l'any vinent

Un altre barracó s'instal·larà pròximament a l'escola El Gegant del Rec de Salt per encabir a partir del curs vinent els alumnes de sisè de primària. Aquest serà el darrer mòdul que s'instal·larà a l'escola, segons el regidor d'Ensenyament, Robert Fàbregas, i servirà per completar el nombre d'aules necessàries per cobrir el cicle de primària del centre educatiu. El ple de Salt va aprovar ahir una bonificació del 95% dels impostos relatius a la construcció. El pressupost de la instal·lació d'un nou mòdul és de 13.682,36 euros, que van a càrrec del Departament d'Ensenyament.

La comunitat educativa d'El Gegant del Rec va anunciar a final d'abril que havien demanat autorització al departament per fer-se ells mateixos un edifici definitiu per al centre, implicant-hi els pares, empreses i institucions que puguin i vulguin col·laborar-hi. Aquest projecte d'autoconstrucció va obtenir finalment el vistiplau d'Ensenyament, així com el de l'Ajuntament de Salt, i la implicació de la UdG i altres entitats que els ajudaran en el projecte d'autoconstrucció. Aquesta iniciativa, de fet, respon a les reivindicacions de l'AMPA de l'escola perquè es faci l'edifici definitiu després de set anys d'existència de l'escola. Reivindicacions no ateses, tot i que el terreny per fer-la està cedit al departament des de l'inici. Durant la votació d'ahir al ple, el grup socialista, tot i votar a favor de la bonificació de l'impost, va fer constar el seu desacord amb l'endarreriment en la construcció de l'edifici.

El ple va donar també el vistiplau a la modificació del contracte de concessió de la piscina coberta a la UFEC (Unió de Federacions Esportives Catalanes). A través de la modificació, l'entitat podrà construir, a càrrec seu, dues pistes de pàdel en un espai adjacent a la piscina, i fer-ne l'explotació durant els anys que duri la concessió –es va signar el 2001 per 35 anys–. La instal·lació se situarà al nus de comunicacions entre la piscina coberta, l'exterior i la pista coberta. La funció d'aquest espai de connexió entre els diversos equipaments es mantindrà. Caldrà, però, traslladar el parc de salut que hi ha actualment i que es reubicarà a la plaça dels Escriptors.

En el ple es van votar tres mocions. Totes tres es van aprovar. La primera, de PxC, demanava que s'instés les entitats financeres a deixar sense efecte el cobrament de comissions bancàries per descobert. El PSC en va presentar una altra en què demanava la continuïtat del finançament a les persones amb dependència. CiU, el PSC i PxC van presentar conjuntament una altra moció en defensa de les polítiques d'habitatge en règim de lloguer protegit.

LA XIFRA

5
barracons
hi ha actualment a l'àrea de primària de l'escola El Gegant del Rec. L'escola fa set anys que té els mòduls.

Queixa per les fonts tancades

El regidor d'Independents per Salt (IpS), Ferran Burch, es va queixar durant el ple que 27 de les 29 fonts públiques del municipi estiguin tancades. Va dir que “fa tres anys era per la sequera, i en fa dos pel mosquit tigre”, i va preguntar el motiu d'ara. El regidor de Serveis Urbans, Josep Valentí, li va dir que era per raons “sanitàries i econòmiques”. Burch va considerar que les raons eren “pobres” i va defensar el dret de tots els veïns a l'aigua. Valentí, finalment, va enumerar els motius pels quals no s'obren les fonts. Entre d'altres, va dir que es feien cues per omplir garrafes; hi havia gent que se la venia; d'altres que modificaven la font perquè ragés constantment, fet que provocava que vessessin aigua 24 hores, i també que algunes persones s'hi rentaven el cos o els peus. Burch va dir que hi ha solucions per resoldre aquests problemes. Valentí li va contestar que si les tenia les hi fes arribar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.