Educació

educació

El terreny d'El Gegant del Rec, a Salt, disponible

L'Ajuntament creu que al setembre se signaran els protocols per fer el nou edifici

L'Ajuntament de Salt va posar dilluns a disposició de la Generalitat de Catalunya el terreny per a la construcció de l'escola El Gegant del Rec. El tràmit, que va passar pel ple, va consistir a deixar sense efecte la cessió del domini del terreny feta el 2009 i posteriorment posar-lo a disposició del departament corresponent. La diferència té un caire administratiu, però el tràmit és necessari per tirar endavant el projecte d'autoconstrucció que l'AMPA de l'escola promou, amb el suport de la UdG, el mateix govern i l'Ajuntament. “La cessió del domini servia a la Generalitat per hipotecar el terreny i fer l'escola. La situació econòmica del govern, però, no permet que la Generalitat construeixi l'escola d'aquesta manera”, va explicar el regidor d'educació, Robert Fàbregas.

El projecte avança

A mitjan juliol, el director general de centres públics, Josep Roig, va visitar els terrenys on s'ubicarà el futur centre, una àrea de 7.000 metres quadrats situada al passeig del Marquès de Camps. El proper pas serà la signatura dels protocols entre les tres institucions implicades en el projecte. Fàbregas espera que aquest tràmit es pugui fer al llarg del setembre.

L'escola El Gegant del Rec fa set anys que existeix en mòduls. La construcció de l'edifici ha estat llargament reivindicada pels pares del centre. La falta de garanties que la Generalitat el construís aviat, però, va dur-los a buscar una manera d'assolir l'objectiu per la seva banda. El projecte consisteix en “una construcció per fases, per esponjar la despesa i optimitzar recursos, i pensada amb criteris de bioconstrucció (materials propers i ecològics, edifici eficient energèticament, ús d'energies renovables, etcètera)”, segons explica l'AMPA de l'escola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.