Educació

Bayot acusa els sindicats de fer demagògia

El director d'Ensenyament surt en defensa del decret de plantilles

El director dels serveis territorials d'Ensenyament, Albert Bayot, va acusar ahir els representants de la junta de personal docent de Girona de fer “demagògia” i ser “parcials” a l'hora de valorar el decret de plantilles. En contra de les declaracions que dilluns van fer els sindicats USTEC, CCOO, UGT i ASPEPC, en el sentit que el decret no ha estat negociat i s'ha imposat, Bayot va explicar que aquesta normativa és fruit d'un treball que s'ha anat fent al llarg d'un any i de manera participada amb representants de la comunitat educativa. “S'ha parlat amb els sindicats i les juntes de directors, entre altres sectors”, va dir. Amb tot, va reconèixer que no s'havia pactat amb els sindicats perquè, segons la seva opinió, no és un decret que canviï les condicions de treball del professorat.

Així mateix, el director d'Ensenyament va indicar que el decret no és d'obligat compliment, sinó que és una eina que es dóna als directors i que aquests poden usar o no: “Es tracta que, si els directors creuen que, pels seus projectes educatius de centres, necessiten singularitzar algunes de les places que queden sense propietari definitiu, puguin fer-ho. Si, per contra, un equip directiu decideix que ja li va bé la provisió general amb els concursos de trasllats de l'Estat, doncs cap problema. No hi ha cap obligació.”

Bayot també va rebutjar l'argument que sostenen els sindicats que amb el decret s'obre la porta a una selecció arbitrària del personal docent. “El decret estableix que hi haurà un procediment que en el seu moment es desplegarà a través d'una ordre, i aquest procediment, com a administració pública que som, deixarà en mans d'un tribunal, en què també hi haurà el director, l'avaluació, que es farà en funció d'uns barems i dels mèrits dels candidats”, va exposar. Els sindicats han anunciat mobilitzacions abans que acabi el curs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia