Educació

El Tribunal Suprem invalida les plantilles de secundària i dóna la raó a STEPV

La sentència desestima el recurs de cassació presentat per la Generalitat Valenciana i l'imposa 3.000€ en costes

En 2013 el Tribunal Superior de Justícia valencià dictava una sentència que invalidava l'ordre 101/2010 de 27 de desembre per la qual s'establixen criteris per a la dotació de plantilles i per a la determinació de condicions de treball del professorat en ESO, Batxillerat i FP, a partir d'un recurs de STEPV.

El TSJ donava la raó al Sindicat perquè aquelles plantilles s'havien imposat amb mala fe negociadora vulnerant el dret a la negociació col·lectiva establert en l'EBEP (Estatut Bàsic Empleat Públic).

La Conselleria d'Educació va recórrer en cassació aquella sentència al Tribunal Suprem, que l'ha desestimat, manté la sentència del TSJ i imposa 3000€ en costes a la Generalitat Valenciana.

En l'inici del curs 2010/11, la Conselleria va modificar unilateralment els criteris contemplats en l'acord de plantilles de secundària i batxillerat (de 1999) i en l'acord de FP (2001), eliminant desdoblaments de mòduls d'FP i de Tecnologia en secundària. Després va denunciar aquests acords i, encara més tard, va convocar una mesa tècnica i sectorial per a tractar una ordre de plantilles que sustituïa els acords denunciats.

La manera en què van tindre lloc aquestes meses, sense temps per estudiar la documentació i amb clares evidències d'imposar la nova normativa sense negociar-la, ha estat recriminada per les sentències del TSJ i del Tribunal Suprem, que han evidenciat la mala fe negociadora de la Conselleria en aquell assumpte.

Les sentències corroboren les contínues denúncies de l'STEPV a la política d'imposicions de la Conselleria d'Educació i la seua falta de voluntat negociadora i d'assoliment d'acords que beneficien el professorat i el sistema educatiu. El govern valencià ha estat tan preocupat en retallar aquests últims anys que no s'ha preocupat per les formes.

L'STEPV celebra aquestes sentències i insta a la Conselleria d'Educació a recuperar els acords de plantilles de 1999 i de 2001, i a negociar, en tot cas, l'ampliació d'aquestes per adequar-les a les necessitats reals del sistema educatiu en aquestes etapes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.