Societat

Uns 40 interns del CIE de Barcelona intenten fugir sense èxit per la cuina

Uns quaranta interns del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona han intentat aquest dimarts fugir del recinte per la cuina, encara que no han pogut fer caure la porta i han desistit del seu intent, quan han acudit al lloc els antiavalots de la Policia. Segons han informat fonts policials, un grup d'entre 35 i 40 interns del CIE han protagonitzat aquest fallit intent de fugida cap a les 20.30 hores del vespre, després del sopar, i en comprovar que no podien obrir la porta de la cuina han desistit i la situació s'ha tranquil·litzat.

Després de sopar, els gairebé quaranta interns s'han dirigit en grup cap a la porta de la cuina per intentar forçar-la i fer-la caure, encara que no l'han pogut obrir, malgrat que han provocat algun petit desperfecte.

Un grup d'agents de la Unitat d'Intervenció Policial (UIT) de la Policia, que són al CIE com a reforç, han acudit de manera immediata al lloc, encara que no s'ha registrat cap enfrontament amb els interns ni han hagut d'utilitzar material antiavalots, segons les fonts, ja que els interns han desistit del seu intent pacíficament i la situació no ha anat a més. De fet, diversos interns han tornat posteriorment a les seves habitacions i alguns segueixen al pati, on la situació és tranquil·la, segons les fonts policials.

Aquest intent de fuga al CIE de la Zona Franca se suma a la vaga de fam que un grup d'uns 70 interns, la majoria arribats en pastera a Espanya, va iniciar diumenge passat 23 d'octubre per exigir la seva posada en llibertat, encara que l'endemà la van abandonar després d'una negociació amb el director del centre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia