Societat

El català predominarà en la visita de Benet XVI

Serà la llengua vehicular en la consagració de la Sagrada Família, retransmesa a tot el món

També serà la llengua principal en la visita a l'obra Nen Déu

La visita del sant pare a Barcelona tindrà el català com a llengua vehicular. El català és la llengua que guiarà la missa de la consagració de la Sagrada Família, l'acte més important de la seva visita, que veuran milions de persones de tot el món per televisió. També és la llengua en què es faran la majoria de pregàries, en què estaran escrites les dues lectures (la primera, Lectura del llibre de Nehemies, i la segona, Lectura de la primera carta de Sant Pau als cristians de Corint) i en què es cantaran la majoria de cançons, entre les quals, el Virolai, i Crec en un Déu, la cançó popular de Mossèn Romeu. No obstant això –en aquest acte de la Sagrada Família la litúrgia mana–, es faran moltes parts en llatí, entre els quals, algunes oracions, com ara la de la dedicació i l'eucaristia. Tot i que no està confirmat, se suposa que també serà en llatí l' homilia del Sant Pare. El castellà, això sí, és la llengua que es farà servir per llegir l'Evangeli.

A l'obra Nen Déu

El català també és la llengua principal que el papa farà servir durant la visita privada a l'obra Nen Déu, en què, entre altres coses, resarà el parenostre.

Així doncs, si bé en la visita que va fer Joan Pau II a Barcelona i a Montserrat ara fa 28 anys, tota organitzada des de Madrid i en què, des de fora, no es va percebre en cap acte la identitat pròpia de Catalunya, aquest cop serà diferent. Les intervencions en català del sant pare són ja oficials des que l'oficina de monsenyor Marini, el màxim responsable al Vaticà d'organitzar els actes litúrgics dels viatges papals, ha publicat al seu web el missal de la visita a Barcelona amb tots els detalls.

La resta d'actes públics en què participarà el bisbe de Roma, l'arribada a l'aeroport i el comiat, que es farà en un hangar del Prat, se suposa que es faran majoritàriament en castellà, ja que serà precisament en aquests dos actes que es donarà més rellevància a la faceta de cap d'estat de Benet XVI. En l'arribada i el comiat serà quan el papa serà rebut per les autoritats polítiques. Precisament en l'acte de comiat és quan s'espera que el pontífex es reuneixi amb el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

Ahir es va saber que el diumenge 7 es posaran pantalles de cinema a la Monumental per seguir la visita pontifícia.

LA XIFRA

1
ascensor
panoràmic especial s'ha instal·lat a la Sagrada Família perquè el pugui fer servir el papa. Després quedarà.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.