Societat

Educació rectifica i obre la porta a la jornada intensiva

Els directors dels centres escolars podran proposar tornar a la jornada intensiva durant el mes de juny

La decisió final està condicionada al vistiplau d'Educació i a l'aprovació de la comunitat educativa i de les famílies

El nou calendari escolar del curs 2010-2011, aprovat al febrer, ha estat esmenat pel seu impulsor, el conseller d'Educació, Ernest Maragall, quan només han transcorregut dos mesos des que va començar el curs.

La conselleria ha anunciat que els centres escolars podran tornar a implantar la jornada intensiva durant dues de les tres setmanes de classe del mes de juny, tal com s'estava fent fins al curs passat.

En concret, i segons la nota difosa pel departament, la decisió final estarà en mans de les direccions de cada centre, i el canvi respon al nou decret que atorga als directors més autoritat.

Per tant, ara els directors de les escoles podran proposar als Serveis Territorials fer jornada intensiva, sempre i que comptin amb el consens de la comunitat educativa i l'acceptació de les famílies.

A més a més, s'haurà de garantir el compliment de l'horari lectiu anual així com el transport escolar i la continuïtat del menjador escolar.

Aquestes qüestions no representaven cap obstacle perquè com a mínim el 60% dels centres s'acollissin any rere any als beneficis de la jornada reduïda. Durant les dues últimes setmanes del curs, els alumnes rebien només quatre hores de classe diàries i el professorat compactava la seva jornada i podia sortir del centre a les tres de la tarda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.