Societat

educació

Llum verd a l'organisme que avaluarà l'educació

Avaluar alumnes, professors, directors, escoles i instituts, consells escolars i l'administració educativa de manera més independent i autònoma és l'objectiu de l'Agència d'Avaluació i Prospectiva del Sistema Educatiu, que substitueix el Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu. El govern va donar ahir llum verd als estatuts d'aquest organisme extern al Departament d'Educació. Tot i això, la nova agència es finançarà a través de convenis subscrits amb el departament i el seu president serà nomenat pel govern de la Generalitat. Tot i això, els mandats seran de cinc anys per no coincidir amb períodes legislatius.

A més d'assumir la funció avaluadora que ja tenia el consell, l'agència també haurà d'elaborar informes amb visió de futur sobre l'escenari educatiu i presentar propostes per millorar la qualitat del sistema. També haurà de retre comptes davant del Parlament, facilitant les dades i els resultats de les diferents avaluacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.