Societat

SOCIETAT

Crit unànime contra la violència masclista

Es van fer concentracions arreu del territori

Es llegeix una carta d'una dona maltractada que crida a ser valents

Quatre víctimes mortals a les comarques gironines des d'inici d'any, més d'un miler de denúncies, 73 dones ateses al servei integral d'atenció a la violència de Salt, desenes de consultes efectuades als serveis d'informació i atenció a les dones i incomptables casos de violència masclista sobre els quals encara es guarda silenci. Aquesta realitat va ser la que va fer que ahir, Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, institucions i entitats convoquessin diferents actes arreu de la demarcació en senyal de rebuig a aquest fenomen i com a mostra de solidaritat amb les víctimes i les famílies.

En molts actes es va llegir el manifest unitari en què es parla d'aquesta realitat com un problema de proporciones pandèmiques. Però en diversos municipis del Ripollès, com Camprodon, Ripoll i Ribes de Freser, es va llegir una carta escrita per una dona maltractada. “Ensenyem la cara als nostres agressors, que siguin ells que sentin por de la nostra valentia i esperit de lluita; aquestes són eines indestructibles. Denunciem als cossos policials i no retirem en cap cas denúncia”, diu la dona en l'escrit.

Més de 150 persones es van concentrar davant de l'Ajuntament de Salt, unes mobilitzacions que es van repetir davant de la seu de la Generalitat i a la plaça del Vi de Girona, davant de l'Ajuntament de Figueres, a la plaça dels Estudis de Banyoles i davant de l'església de Sant Esteve d'Olot. La Diputació de Girona va anunciar la creació d'una taula de treball en el món local per l'eradicació la violència masclista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.