Societat

societat

Les dones volen més passes cap a la igualtat amb els homes

Acte unitari i institucional a Lleida, tot i els organitzats en paral·lel per la UdL, els sindicats i els partits polítics

Unes 200 persones van participar ahir de l'acte institucional de commemoració del Dia Internacional de les Dones, una celebració que va servir per reivindicar més passes per assolir la igualtat de gènere en tots els àmbits de la societat.

Aquest és un dels principals missatges del manifest conjunt, consensuat per organitzacions municipalistes. El segon clam va ser per lluitar contra la violència domèstica.

L'acte es va celebrar a la plaça 8 de Març de Lleida, situada vora l'avinguda Rovira Roure i encapçalada per totes les institucions locals. Tots els seus representants, homes per cert, van assumir el compromís de progressar en aquest camí de la igualtat.

El president de la Diputació, jaume Gilabert, va ser el més reivindicatiu a l'alertar que les actuals retallades pressupostàries poden afectar als drets dels més dèbils i que en cap cas poden suposar “ni un centímetre endarrere en aquest camí”.

L'alcalde Àngel Ros va cedir la paraula a la regidora d'Igualtat, Neus Brocal, que va recordar que enguany se celebra el centenari de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, abans Dia de la Dona Treballadora.

La lectura del manifest va anar a càrrec de Paquita Deltell, vicepresidenta de Mans Unides a Lleida, i l'acte va cloure amb una peça musical interpretada per un quartet de l'escola Lestonnac de Lleida.

La jornada, però, va comptar amb altres activitats reivindicatives organitzades per diverses entitats, com el de la Universitat de Lleida, amb l'escriptora Maria Barbal i actrius de l'obra Pedra de Tartera que es representa al TNC.

També els sindicats i partits van organitzat actes a favor de la igualtat i contra la violència domèstica i la Paeria va homenatjar a les regidores que ha tingut l'ajuntament en els 30 anys de democràcia.

LA XIFRA

100
anys de commemoració
del Dia Internacional de les Dones, que abans es dedicava a la dona treballadora
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.