Societat

Ruiz justifica la reducció de l'activitat a Bellvitge per la falta de demanda

El conseller de Salut afirma que la retallada en sanitat “no serà de la magnitud que de vegades es vol explicar”

La conselleria reconeix que hi haurà acomiadaments de personal interí

El conseller de Salut, Boi Ruiz ha assegurat aquest dilluns que l'Hospital de Bellvitge pot tancar alguna planta o quiròfans, com s'ha avançat, perquè és un centre “que no s'havia adaptat a la realitat del seu entorn” desprès de la posada en marxa de nous equipaments sanitaris com el Doctor Broggi a Sant Joan Despí, o el de Sant Joan de Déu a Sant Boi de Llobregat, “que havien fet baixar la seva activitat”.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha assegurat que els centres hospitalaris catalans no hauran d'aplicar sistemàticament una retallada del 10% en els seus pressupostos.

En aquest sentit, ha aclarit que dels 1.000 milions que aproximadament s'han de d'estalviar en el global del sistema sanitari, només el 50%, és a dir, uns 500 milions, afectaran a serveis assistencials.

Una xifra que pel conseller demostra que la retallada “no serà de la magnitud que de vegades es vol explicar”.

El que sí ha reconegut Ruiz, és que les mesures d'estalvi, que s'han de fer “per imperatiu legal”, comportaran, acomiadaments de personal interí si és té en compte “que no es podrà suplir gent, ni el 50% de les jubilacions”.

Desprès de presidir junt amb el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, la presentació del projecte ‘Health Equity' al Col·legi de Metges de Barcelona, el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha assegurat que en aquests moments s'està treballant amb tots els hospitals catalans perquè presentin durant aquesta setmana les mesures que creguin més oportunes per mirar de pal·liar, en la mesura del possible, la reducció d'ingressos fruit de les retallades en els seus pressupostos.

En aquest sentit, Ruiz ha deixat clar que el departament de Salut està a l'espera de rebre aquestes propostes per “poder avaluar quin impacte tindrà tot això” en el conjunt del sistema sanitari.

Ruiz també ha volgut deixar clar que el paquet de mesures no té una data d'entrada en vigor perquè “no és una norma ni un decret”, i que de fet, moltes ja s'estan aplicant actualment perquè “venim d'una història de dificultats econòmiques” que ja ha obligat ha disminuir els pressupostos.

Per últim, el conseller de Sanitat ha remarcat que les mesures que ara s'estudien són per millorar a curt termini, però que en vista al futur el que s'ha d'aconseguir és optimitzar els recursos “gastant menys i millor” valorant cada hospital “en funció del resultat que se n'espera”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.