Societat

universitat

La URV presenta superàvit el 2010 i confia que no hi haurà reducció de plantilla

Arran de la incertesa actual, i fins que no s'aprovi el pressupost del govern, la universitat ja aplica plans que permetran l'estalvi i la reducció de la despesa

La Universitat Rovira i Virgili no serà aliena a les retallades fruit de l'austeritat que es derivarà del pressupost de la Generalitat, però ahir el rector, Francesc Xavier Grau, va enviar un missatge de tranquil·litat i serenor: “Tenim una situació sanejada i, gràcies a això, podrem afrontar un possible ajustament de manera progressiva”. El màxim mandatari universitari hi va afegir: “Espero que això no ens faci passar a una fase de reducció del personal estable perquè és el que fa forta la universitat catalana, que és la més eficient d'Espanya”. Per això va assegurar que, si es veiessin obligats a prescindir de treballadors, “només ho consideraríem a partir del 2012”. Ara, entre personal acadèmic (1.307, 900 dels quals a temps complet) i d'administració i serveis (653), a la URV treballen 1.960 persones. De moment, ja s'estan fent actuacions per contenir la despesa, com ara la disminució del consum d'electricitat i la reducció de l'horari dels diferents centres universitaris. “N'hi ha d'estructurals i d'altres de conjunturals”, va resumir Grau.

Superàvit

Grau va fer aquestes reflexions després de la reunió del consell de govern de la URV, en què es va aprovar per unanimitat la memòria econòmica de l'exercici del 2010, que presenta un superàvit de 91.000 euros, que s'afegeixen al romanent de la URV durant el període de bonança econòmica.

Pel que fa als ingressos durant l'any passat, la URV va percebre més de 92.000 euros, tot i que les subvencions de la Generalitat (78.855 euros) es van reduir respecte del 2009, que van ser superiors als 79.000 euros. En concepte de matrícula, la URV va ingressar 13.920 euros (1.300 més que en l'exercici anterior).

Malgrat això, la salut de la URV en matèria econòmica no corre perill. Pel que fa a les despeses, Grau va explicar que la universitat no exhaureix en personal totes les subvencions que rep. Per llei, com a molt es pot arribar al 90 per cent i la URV no arriba al 86%.

LA XIFRA

91.000
euros
de superàvit presenta la memòria econòmica de la URV de l'any 2010, aprovada ahir per unanimitat.

LA XIFRA

1.960
treballadors
té avui la universitat, entre personal acadèmic i personal d'administració i serveis.

Un actiu de més de 232 milions d'euros

En l'apartat de comptabilitat patrimonial s'informa que els actius de la Universitat Rovira i Virgili tenen un valor de 232 milions d'euros, 24 milions més que l'any anterior i, percentualment, un augment de l'11,6 %. D'aquesta quantitat, 132 milions corresponen a la part fixa; és a dir, infraestructures físiques i edificis, mentre que els 100 restants són la part circulant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.