Societat

Santa margarida i els monjos

Impulsen una plataforma contra la incineració

Uniland vol canviar el carbó per biomassa o fangs de depuració com a font d'energia

L'associació de veïns de Daltabaix de Santa Margarida i els Monjos i alguns partits polítics, com ara ERC de Santa Margarida i els Monjos i la CUP i ICV de Vilafranca, ja són membres de la nova plataforma ciutadana que ara iniciarà diverses accions per oposar-se a la incineració de residus sòlids urbans i subproductes a la planta de ciment Uniland de Santa Margarida i els Monjos. La plataforma, impulsada per tots els col·lectius ecologistes del Penedès, ha convocat avui la ciutadania a l'Escorxador de Vilafranca, a partir de les vuit del vespre, per formalitzar la creació de la coordinadora i decidir les propostes i accions que es volen fer per difondre els arguments contra la incineració de residus i subproductes a la planta de ciment Uniland, “i també per aturar aquest projecte, que té una afectació greu contra la salut i el medi ambient, i contra la gestió coherent i sostenible dels residus municipals”, diuen en un comunicat.

L'Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos va explicar fa dies que la planta de ciment Uniland havia iniciat el 2009, d'acord amb el Departament de Medi Ambient de la Generalitat, uns estudis per avaluar la possibilitat de substituir un percentatge del combustible que utilitza, el carbó, per altres tipus de productes amb poder calorífic, com ara les restes de poda vegetal, fangs de depuradora i determinats residus urbans.

Amb aquesta substitució, que ja fa anys que s'ha fet en plantes de ciment d'Holanda, Alemanya i Suïssa, s'aconsegueix reduir l'emissió de gasos d'efecte hivernacle a l'atmosfera, segons diversos estudis. L'ens local va recordar que fa mesos Uniland, el Departament de Qualitat Ambiental de la Generalitat i professors de la Rovira i Virgili van informar del projecte i que és la Generalitat la que ha de donar permisos per fer aquesta modificació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.