Societat

societat

La Creu Roja distribueix 280 tones d'aliments entre 14.000 beneficiaris

El repartiment es porta a terme des d'ara fins a primers del 2012 en diverses fases, i al final d'aquest període s'hauran lliurat 840 tones

La Creu Roja de Girona està duent a terme la primera i la segona de les fases de distribució d'aliments que aquesta entitat té programada per a les comarques gironines. En aquestes dues primeres fases, es repartirà aproximadament 280.079,51 quilos d'aliments entre 70 entitats. Aquesta distribució beneficiarà 14.077 persones de les comarques gironines.

La recepció dels aliments d'aquesta primera i segona fase va tenir lloc entre el 27 d'abril i l'11 de maig, i la distribució es fa durant aquest mes. En la tercera fase, la recepció dels productes alimentaris se situarà, en el calendari, entre el 19 de setembre i el 3 d'octubre i el repartiment tindrà lloc entre els mesos d'octubre i novembre. La recollida d'aliments corresponents a la quarta fase tindrà lloc al mes de desembre i la distribució tindrà lloc entre els mesos de gener i febrer de l'any que ve. En aquests propers vuit mesos, la Creu Roja de Girona repartirà un total de 840.238,53 quilos d'aliments.

Les entitats que rebran les ajudes de la Creu Roja són: disset ajuntaments; dos consells comarcals; dos centres residencials d'atenció educativa (CRAE); tres consorcis de serveis socials; set locals de la Creu Roja; Càritas; cinc entitats religioses; nou centres residencials o entitats de gent gran i dinou associacions i col·lectius. Entre els aliments que es distribuiran, hi figuren productes lactis com formatges, llet, natilles, sucs de fruites, derivats de cereals com diversos tipus de pasta alimentària, galetes i cereals de desdejuni, brou de carn, crema de verdures deshidratada, tomàquet fregit en conserva, a més d'arròs i aliments destinats a la població infantil com farinetes de cereals i llet de continuació.

Aquesta ajuda va dirigida a individus o grups familiars especialment vulnerables, com grups familiars tant amb menors com amb persones grans al seu càrrec, famílies monoparentals i persones amb discapacitat física, entre d'altres.

Aquest pla d'ajuda alimentària és una iniciativa de la UE, finançada amb fons comunitaris de la política agrària comuna, que fa 25 anys que es desenvolupa. Cada any, la Comissió Europea aprova l'assignació dels recursos financers concedits als estats membres que ho han sol·licitat, per al subministrament d'aliments –preferentment de les existències d'intervenció pública– entre les persones més necessitades de la comunitat. El repartiment el porten a terme tant la Creu Roja Espanyola com també la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments.

LA XIFRA

70
És el nombre d'entitats a les quals s'enviaran els aliments perquè es distribueixin als beneficiaris.

LA DATA

2/2/2012
És la data en què acabarà el període de distribució de les 840 tones d'aliments a les comarques gironines.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.