Societat

seguretat

Trias mantindrà les actuals patrulles de la Guàrdia Urbana al metro

L'Ajuntament de Barcelona pretén allargar durant tot l'any el dispositiu de seguretat d'aquest estiu

Té pendent que els Mossos s'hi continuïn afegint

L'objectiu és mantenir el setge policial al metro iniciat a finals de juliol. L'Ajuntament de Barcelona valora positivament la millora de la seguretat al transport públic durant la part central d'aquest estiu i, per això, l'alcalde, Xavier Trias, es proposa mantenir les patrulles dels agents de la Guàrdia Urbana al metro.

El canvi de règim a l'Ajuntament i el creixement dels furts i la violència que empraven les bandes d'atracadors van convertir, al juliol, la seguretat al metro en un dels primers objectius de Trias. A la junta de seguretat de Barcelona del 12 de juliol es va acordar reforçar la seguretat als intercanviadors i principals estacions, establir patrulles mixtes de mossos d'esquadra i urbans durant tot l'estiu. La combinació de les hores de patrullatge dels policies i els urbans al metro ha tancat el cercle sobre algunes de les bandes de carteristes, i ha disminuït la sensació d'inseguretat. Per això, Trias es planteja mantenir el dispositiu durant la resta de l'any, tot i que abans haurà d'obtenir el vistiplau de la conselleria d'Interior. “Seria molt trist” que el pla fos “només circumstancial”.

El setge no ha eradicat els furts, però els carteristes ja no actuen amb la impunitat de què gaudien, ja que els vigilants del metro només podien fer-los fora del suburbà. Alguns grups de carteristes es van traslladar cap a la xarxa de Rodalies, però el tall de l'agost els va acabar fent fora per falta de “clients”.

LA FRASE

No hem fet baixar la Guàrdia Urbana al metro per fer el numeret dos mesos
Xavier Trias
alcalde de Barcelona

LA XIFRA

485
detencions
es van fer al metro de Barcelona durant el primer semestre del 2011, amb 16.277 identificacions.

Puig vol menys hipocresia amb els delinqüents

El conseller d'Interior, Felip Puig, va reclamar ahir explicar “sense hipocresia” que hi ha immigrants especialitzats en “determinats delictes”. Puig considera evident que hi ha “col·lectius de determinada procedència que s'organitzen en clans”, i que “abusen del nostre sistema de llibertats”, perquè provenen d'una altra societat amb “altres sistemes de valors”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.