Societat

societat

Figueres vol donar a conèixer la figura d'Abdon Terrades

Iniciarà al setembre els actes de commemoració del bicentenari del naixement del polític i escriptor figuerenc

L'Ajuntament de Figueres vol donar a conèixer la figura del polític i escriptor Abdon Terrades, ja que considera que és un personatge molt important per a la ciutat i que, en canvi, és poc conegut pels mateixos figuerencs i figuerenques. Amb aquest objectiu, el consistori iniciarà al setembre els actes del bicentenari del naixement d'Abdon Terrades.

L'Ajuntament també va aclarir ahir que la situació de crisi econòmica obliga a fer aquesta feina de divulgació amb pocs recursos. En aquest context, es preveuen tres grans activitats. Una exposició itinerant, una jornada de discussió i una lectura de l'obra El rei Micomicó.

L'alcalde de Figueres, Santi Vila, i la regidora i portaveu d'ERC al consistori, Mireia Mata, comissionada dels actes d'homenatge, van presentar ahir les activitats que s'han previst a la ciutat per commemorar el bicentenari del naixement d'aquest figuerenc. L'Ajuntament destaca que “és un dels personatges més rellevants de la nostra història i que podem situar perfectament al mateix nivell que Narcís Monturiol, Pep Ventura o Salvador Dalí”.

Durant tot aquest any, diverses entitats de la capital de l'Alt Empordà faran altres actes, com ara un cicle de conferències, xerrades i publicacions de textos inèdits de l'escriptor.

LA DATA

1812
Any de naixement
del polític i escriptor figuerenc Abdon Terrades. Aquest any se'n celebra el bicentenari.

LA XIFRA

3
activitats
organitza l'Ajuntament: una exposició, una jornada de discussió i una lectura de l'obra ‘El rei Micomicó'

Alcalde i líder republicà

Abdon Terrades (Figueres, 1812 - Medina Sidònia, 1856) va ser alcalde de la ciutat en diversos moments convulsos –el 1842 i el 1854/55– i va ser considerat el primer alcalde republicà de Catalunya elegit democràticament. Va ser pioner del republicanisme català modern. Com a escriptor va escriure la novel·la L'Esplanada (1835) i la peça teatral antimonàrquica El rei Micomicó (1837). Tot i que és conegut com a Abdó Terrades, la forma correcta en català és Abdon i en els actes del bicentenari es vol recuperar la forma correcta del nom i també del seu cognom.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.