Societat

Minerva Lumbierres

Directora de l'hotel Neri

“El turista a Barcelona vol el que no surt a les guies”

Directora de l'Hotel Neri –l'únic de Barcelona inclòs en la selecta guia Relais & Châteaux–, Lumbierres ha escalat a la part més alta de la professió havent fet tots els papers de l'auca, des de recepcionista fins a màxima responsable.
Sempre va tenir clara la seva vocació per a l'hoteleria?
Vaig estudiar turisme a Lleida quan encara ningú no sabia de què anava la carrera i vaig fer també un mestratge en màrqueting turístic. Quan vaig fer les pràctiques en un hotel vaig veure clar que era en hotels on volia treballar. Que era allò el que volia fer.
Va voler venir a Barcelona.
Vaig fer pràctiques en un hotel de muntanya i em van oferir venir a provar en un hotel de la Gran Via de l'Hospitalet. Vaig començar fa onze anys, i fins ara.
Crec que no va començar de directora...
No, i tant que no! No és el més habitual, encara que es donin casos. Vaig començar de recepcionista i després ja vaig demanar de treballar al Neri. Va ser l'any 2003. Llavors em van promocionar com a segona cap de recepció, vaig ser responsable de recepció i més tard vaig arribar a directora.
Trobo interessant que qui mana hagi començat des de ben avall.
És molt important. Jo amb els ulls tancats conec tots els sectors de l'hotel i el seu funcionament. És cabdal.
Vostè va demanar de venir a treballar al Neri. Per què?
Perquè feia anys que hi estaven treballant i hi posaven moltes ganes i il·lusió. M'agradava molt la idea de treballar al Neri.
Què té d'especial aquest hotel?
És únic. Al segle XVIII van unir dos palaus, un del segle XII i un altre amb data desconeguda, en un únic edifici que nosaltres vam convertir en un establiment hoteler de categoria. Les obres van durar molts anys: s'hi van trobar restes arqueològiques d'importància i esgrafiats que es van cedir a l'Ajuntament. És al centre de Barcelona, a dos minuts de la Rambla, però en un entorn molt tranquil i segur. A més, també hi ha la plaça de Sant Felip Neri, una de les més romàntiques de Barcelona.
Quina importància té per a vostè aquest hotel?
La meva trajectòria professional és aquí. Aquí també he conegut el meu marit, que era el maître, i vam tenir una filla. M'agrada molt aquest hotel. També he après a treballar d'una manera que ja gairebé s'havia perdut: cuidar en extrem el client, no descuidar cap detall ni cap persona.
Què diferencia el turista que ve a l'Hotel Neri?
El turista que ve a l'Hotel Neri té un poder adquisitiu molt alt. Ja era selecte però ara, amb la inclusió de l'establiment a la guia Relais & Châteaux, també està canviant. El 90% són estrangers, majoritàriament americans, anglesos i de la resta d'Europa.
I què busca a Barcelona?
Vol viure experiències, no només una habitació neta i confortable. Busca el que no surt a les guies i que no sap trobar per ell sol.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a