Societat

immigració

Cau un 17% el nombre de reagrupaments

Girona, Lloret i Figueres, principals ciutats d'acollida dels nouvinguts

La crisi ha fet que tornés a caure, per quart any consecutiu a les comarques gironines, el nombre de sol·licituds per reagrupaments familiars. Segons les últimes dades de la Subdelegació del Govern espanyol, el 2011 es van registrar un 16,7% menys de peticions aprovades que el 2010. En total, se'n van autoritzar 1.849, mentre que el 2010 se'n van aprovar 2.221. Per poblacions, destaquen pel nombre de sol·licituds de reagrupaments acceptades: Girona, amb 208; Lloret de Mar, amb 164; Figueres, amb 160; Olot, amb 156, i Salt, amb 150. La demarcació de Barcelona, amb 6.887 sol·licituds aprovades, i Girona són les demarcacions catalanes on més famílies d'origen immigrant es poden reagrupar. Les segueix Tarragona, amb 1.227, i Lleida, amb 590. El 60% de les 14.834 sol·licituds presentades a Catalunya per portar familiars de fora de l'Estat espanyol són acceptades. La major part dels estrangers que van tramitar les peticions eren originàries del Marroc, el Pakistan, la Xina i l'Índia. Des de l'any 2008, la tendència de la demanda és a la baixa. També a Girona, on de l'any 2009 al 2010 el nombre de peticions va caure un 9% i ara, un 16,7%. La majoria de les persones reagrupades són dones.

Intenta fer passar vint estrangers com a fills

La brigada d'estrangeria de Girona va desemmascarar, a final de l'any passat, un home de nacionalitat mauritana que, a part dels vuit que vivien amb ell al seu domicili de Banyoles, i respecte dels quals no es posava en dubte que fossin de la seva sang, va demanar la regularització de dotze fills més. De fet, nou d'aquests pretesos fills van aconseguir la regularització però van desaparèixer de la casa del pare i la policia només va aconseguir-ne localitzar un, i fora de les comarques gironines. Però quan va demanar permisos per a tres presumptes fills més, i de països diferents, aleshores ja no se'l van creure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.