Societat

barcelonès

Els veïns alerten que Ciutat Vella pot ser un Lloret

Un manifest exigeix que es mantingui el vet a l'obertura de més hotels al centre

Les associacions de veïns de Ciutat Vella van fer públic ahir un manifest en què reclamen al govern de CiU que no canviï el pla d'usos del districte, que a dia d'avui prohibeix la instal·lació de més hotels. El manifest alerta que si es permet tornar a créixer en places hoteleres –que és un dels punts més espinosos– el centre de Barcelona es convertirà en “Lloret de Mar”, en el sentit de “la massificació turística”. El govern de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha afirmat en diverses ocasions la seva voluntat de canviar el pla d'usos, sense precisar el signe dels canvis ni quan pensa fer-los.

El manifest veïnal ha rebut el suport de diverses organitzacions i de tres partits de l'oposició a Barcelona (PSC, ICV–EUiA i UxB), que el van promoure o hi van votar a favor en l'anterior mandat. Jordi Bonet, president de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), que també dóna suport al manifest, va denunciar que Ciutat Vella ja té avui “problemes de massificació turística. En aquest sentit, advoca perquè el pla d'usos, que regula els establiments comercials, sigui més restrictiu i no pas més lax.

Un altre dels fenòmens que preocupen als veïns és la proliferació de pisos turístics. Amb el pla d'usos a la mà, ara no se'n poden instal·lar de nous, però les associacions denuncien que se'n segueixen obrint d'il·legals que “generen problemes als veïns”.

LA XIFRA

30
per cent de les places hoteleres
de Barcelona són a Ciutat Vella, segons va denunciar Jordi Bonet, president de la FAVB.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.