Societat

El material escolar tributarà el 21% d'IVA al setembre

Els llibres de text, els àlbums, les partitures, els mapes i els quaderns de dibuix quedaran exempts de l'augment i se'ls continuarà aplicant el 4%

L'Estat confia a recaptar 82 milions d'euros més

El Butlletí oficial de l'Estat (BOE) va confirmar ahir la forta pujada de l'IVA a partir de l'1 de setembre de tot el material escolar tret dels llibres de text, els àlbums, les partitures, els mapes i els quaderns de dibuix, que continuaran tributant el tipus superreduït del 4%. D'aquesta manera, el mes vinent, segons informa el BOE, “el material didàctic d'ús escolar, incloent-hi els puzles i altres jocs didàctics, mecanos i de construcció; el material escolar, com ara els portallapis, agendes, cartolines i blocs de manualitats, compassos, paper de colors i per a manualitats, plastilina, pasta de modelatge, llapis de cera, pintures, pintures al tremp,. quaderns d'espiral, rotlles de plàstic per folrar llibres, i el material complementari de l'anterior i les motxilles infantils i juvenils escolars”, passaran a tributar el 21% de l'IVA, el tipus general.

El Ministeri d'Hisenda adverteix, a més, que el fet que aquest tipus de material estigui etiquetat amb la llegenda “material es-colar” o d'“ús escolar” no l'eximirà de tributar el tipus màxim. El BOE aclareix també que es continuarà aplicant el tipus general de l'impost al material d'oficina que ja abans es considerava que no era d'ús exclusivament escolar, com ara fulls blancs, bolígrafs, llapis, grapadores, perforadores, Post-it, Tipp-Ex, coles, tisores, organitzadors, gomes d'esborrar, maquinetes, carpetes de gomes, retoladors, marcadors, regles, estoigs i motxilles.

El govern espanyol calcula que l'augment del 4% al 21% de l'IVA que gravarà el material escolar permetrà a l'Estat
recaptar uns 82 milions d'euros addicionals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.