Societat

L'ANC s'adhereix a la manifestació del 9 d'Octubre

Ho fa com a part d'una “mateixa nació que lluita pel seu alliberament”

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) s'ha sumat a la manifestació del 9 d'Octubre contra la “discriminació” econòmica i cultural que pateix el País Valencià. La Comissió 9 d'octubre ha convocat la tradicional manifestació de la diada valenciana sota el lema “El País Valencià és el futur”. L'ANC s'ha adherit a les mobilitzacions de la diada nacional al País Valencià “com a part d'una mateixa nació que lluita pel seu alliberament” i ha volgut elogiar alhora els sectors populars “favorables al dret a decidir”. La manifestació transcorrerà sota el lema “El País Valencià és el futur” en una jornada que inclou un homenatge a Fuster pel 50è aniversari de l'obra Nosaltres els valencians.

Enguany, el context social de la crisi i la seua gestió “antisocial i antidemocràtica” centraran les reivindicacions. La Comissió 9 d'Octubre reflexiona enguany sobre el debat d'ordenació territorial de l'estat i denuncia la “discriminació” que pateix el País Valencià des del punt de vista econòmic amb el que considera un “espoli fiscal” i des del punt de vista cultural, social i lingüístic.

En aquest sentit, el portaveu de la comissió i coordinador d'Acció Cultural del País Valencià, Toni Gisbert, ha assenyalat que la negativa a dur endavant la ILP Televisió Sense Fronteres al Congrés, l'ERO a RTVV o el recent decret de plurilingüisme en són alguns dels exemples.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.