Societat

Detingut un pedòfil acusat d'assetjar 50 menors a través d'una videoconsola

L'eina utilitzada per l'autor per cometre els fets era, en la majoria de casos, una consola de videojocs X-BOX

L'arrestat es reconeix com a pedòfil actiu i s'autodefineix com “el major i més famós pedòfil de tot Europa”

La Guàrdia Civil ha detingut a petició dels Mossos un home de 28 anys, Ismael G.P., de 28 anys i veí de Castilleja de Guzman (Sevilla), acusat d'assetjar una cinquantena de menors utilitzant una videoconsola, entre ells un menor de Lleida i un altre de Barcelona, d'11 i 12 anys, respectivament. Ambdós van presentar una denúncia en què explicaven que una persona havia contactar amb ells a través de la xarxa i els obligava a ensenyar els seus òrgans sexuals sota amenaça.

El detingut, de nacionalitat espanyola, està acusat d'un delicte de corrupció de menors i d'amenaces i coaccions. En total, els agents calcula que hauria assetjat una cinquantena de menors.

En l'argot policial, i dins de l'entorn informàtic, es tracta d'una modalitat delictiva anomenada i reconeguda a nivell europeu com a grooming. L'eina utilitzada per l'autor per cometre els fets era, en la majoria de casos, una consola de videojocs X-BOX, mentre que en altres ocasions també utilitzava xarxes socials i d'un programa de telefonia a través d'Internet. El detingut utilitzava una identitat falsa (Vladir Krutshih) i els correus electrònics [email protected], [email protected], [email protected] i [email protected].

Xats i confiança

El detingut contactava amb les seves víctimes utilitzant excuses diverses mentre aquests jugaven amb altres usuaris a través d'Internet. Tot seguit, traslladava les converses als xats privats i quan s'havia guanyat la confiança de les víctimes, els introduïa en temes sexuals que podien derivar en la masturbació del menor. L'home, que utilitzava el nom de ‘joselito9218', també els demanava que es despullessin davant la web oferint contraprestacions als nens com l'enviament de codis per jocs on line. Si s'hi negaven, Ismael G.P. els enviava missatges de text i de veu amenaçant els menors de hackejar els seus equips informàtics o difondre el material fotogràfic que ja havia aconseguit.

Els mossos han aportat davant el jutge diverses gravacions on es prova l'autoria del detingut i se l'escolta clarament demanant a un menor que li ensenyi els genitals impassible davant els plors de la víctima. El nen s'hi nega en reiterades ocasions tot i la insistència de l'autor i aquest intenta persuadir-lo assegurant-li que si no fa el que li diu li hackejarà l'ordinador.

L'arrestat compta amb antecedents per fets similars. Disposava de diverses pàgines d'Internet i es reconeix com a pedòfil actiu i s'autodefineix com “el major i més famós pedòfil de tot Europa” i assegura que porta anys mantenint relacions sexuals amb menors d'entre set i dotze anys.

La detenció del presumpte autor dels fets la va fer el Grup de Delictes Telemàtics de la Guàrdia Civil a Sevilla, a petició dels Mossos. En el registre que es va fer a l'immoble del detingut s'hi van trobar més d'un miler d'arxius fotogràfics i desenes de vídeos. La detenció també la va efectuar aquest cos policial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.