Societat

Jornades de l'Espai Català Transfronterer

Les jornades s'estructuren en dues sessions diàries, una primera sobre cooperació territorial i una segona sobre cooperació econòmica i universitària

La Generalitat de Catalunya organitza les Jornades de l'Espai Català Transfronterer a Girona i a la Jonquera el propers dies 28 i 29 de novembre.Les jornades s'estructuren en dues sessions diàries, una primera sobre cooperació territorial i una segona sobre cooperació econòmica i universitària.

A les portes d'una nova generació de programes comunitaris per al període 2014-2020, la voluntat dels organitzadors és oferir un marc d'intercanvi d'experiències i recursos útils al coneixement de tots els actors interessats del territori, des de ciutadans a institucions, des del sector cultural al coneixement, des de la formació al treball, fins la mobilitat i l'economia en general. En aquest sentit des d'aquestes Jornades es vol “fer emergir el dinamisme del present; una realitat humana de proximitat, latent i flexible” de 13 comarques, amb 453 municipis,10.247 Km² i 1,2 milions d'habitants, que “interactuen amb normalitat i a desgrat de les dificultats que les diferents cultures administratives i legals hi han conreat”. En l'actual situació econòmica “pot ser molt important de sumar esforços, valorar les nostres fortaleses històriques i geogràfiques i constatar que els avantatges de la cooperació són imparables i els podem posar al servei del necessari progrés social i econòmic de tots”. Les jornades són possibles des del suport del projecte Eurocat (EFO 102/109) dins del programa POCTEFA i amb l'objectiu d'avançar en el marc de l'Eurodistricte.

A l'adreça internet http://www.iglesies.cat/jornades, es pot formalitzar la inscripció i conèixer el programa de les jornades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.