Societat

Els empleats de les autopistes tindran el grau d'autoritat temporal

Podran exercir la tasca dels agents públics quan siguin absents i la seva versió dels fets tindrà valor probatori en les denúncies

L'AEA denuncia que la mesura no està justificada perquè ja existeixen mecanismes jurídics per evitar l'impagament dels peatges

El govern espanyol ha conferit als empleats adscrits a la vigilància de les autopistes de peatges el grau d'autoritat temporal per evitar l'impagament d'aquests serveis, segons ha informat l'associació de defensa dels conductors Automobilistes Europeus Associats (AEA). Aquests treballadors podran exercir la tasca dels agents públics competents quan siguin absents i la seva versió dels fets tindrà valor probatori davant les denúncies.

Segons l'AEA, aquesta competència està recollida en una modificació de la Llei de Seguretat Viària i de la Llei de Construcció, Conservació i Explotació de les autopistes en règim de concessió, publicada el passat 28 de desembre. Pel president de l'associació, Mario Arnaldo, “aquesta modificació no es justifica pel fet de voler evitar l'impagament dels peatges a les autopistes, per a la qual cosa ja existeixen avui mesures legals suficients, ja que el que realment es pretén és obrir, per la porta de darrere, la possibilitat de cobrar per l'ús d'unes infraestructures que els automobilistes ja hem pagat de sobres”.

El club automobilista ha precisat que la legislació espanyola ja estableix mecanismes jurídics per combatre l'impagament dels peatges a les autopistes de pagament. En aquest sentit, l'esmentada acció es considera des d'una falta d'estafa tipificada en el Codi Penal a una infracció administrativa recollida en el Reglament General de Circulació i és sancionable amb multes de fins a 100 euros. La responsabilitat davant aquestes denúncies serà del titular del vehicle, en cas que no s'identifiqui expressament el conductor infractor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.