Societat

El PP veu “radical” exigir el català en la justícia

Fa valer la seva majoria absoluta al Congrés per tombar la proposta de CiU

Absurda, radical, extremista, desproporcionada, poc assenyada. Al grup de Mariano Rajoy al Congrés no li van faltar adjectius per desqualificar la iniciativa que CiU va portar ahir a la cambra espanyola perquè el català no només sigui un mèrit, sinó que també es converteixi en un requisit imprescindible per a tot el personal implicat en l'àmbit de la justícia a Catalunya. El diputat del PP, José Miguel Castillo, criticava amb duresa la proposta legislativa del grup català perquè la considera una discriminació lingüística respecte al castellà, i avisava del “dany” que provocaria l'aprovació de la proposta.

En tot cas, els populars, ajudats pel grup de Rosa Díez, van fer valer la seva majoria absoluta per tombar la proposta, que sí que va obtenir el suport del conjunt de grups de l'oposició, fins i tot del PSOE, que havia posat objeccions a aquesta qüestió durant el debat de l'Estatut.

La diputada Montserrat Surroca, de CiU, havia apel·lat a les dificultats per introduir el català en l'àmbit de la justícia per buscar una fórmula més contundent que respecti uns drets lingüístics que ara entén que no estan garantits. De fet, el diputat del PSC, Àlex Sáez, puntualitzava que l'ús social d'aquesta llengua no queda reflectit en la justícia, mentre que Joan Tardà, d'ERC, exposava l'important retrocés que s'ha produït en la redacció de sentències en català. Tardà va aprofitar la seva intervenció per denunciar el cas del valencià Carles Mateu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.