Societat

Proposen donar una utilitat social a la carn del senglar

La Federació Catalana de Caça negocia amb la Generalitat fer arribar a les ONG els excedents de les peces capturades

Durant la temporada passada, a Catalunya es van abatre 32.665 porcs

Aquesta crisi global seria molt més profunda si la societat civil no s'hagués arremangat per oferir solucions solidàries en ajuda dels milers de persones que viuen atrapades en la precarietat. L'última iniciativa en aquest sentit és, potser, la més original, i la signa la Federació Catalana de Caça. A través del seu president, Paco Piera, els caçadors han fet saber que tenen previst cedir els excedents de carn de porc senglar a entitats sense ànim de lucre perquè les reparteixin entre els més necessitats.

El gran increment de la població d'aquests animals salvatges ha fet que el nombre de peces abatudes augmenti any rere any fins a arribar als 32.665 senglars el 2012. Es tracta d'un volum de carn molt superior del que poden assumir les societats de caçadors, i s'ha cregut que la millor sortida pot ser donar-li una finalitat social.

“Estem treballant amb la Generalitat per donar sortida a aquesta gran producció de carn, molt abundant i molt desaprofitada”, va explicar Piera en declaracions a l'agència Efe. El pla de treball dels caçadors és el següent: “Nosaltres cedim els animals abatuts i busquem la col·laboració d'una entitat social que s'encarregui d'aspectes com ara la manipulació, la distribució i la resta de la logística”, va detallar Piera.

Un dels factors fonamentals que cal tenir en compte és el de la seguretat alimentària, ja que qualsevol carn provinent de cacera que entri en el circuït alimentari ha de rebre el vistiplau d'un veterinari. Pel que fa a les propietats del senglar com a aliment, Piera va recordar que es tracta d'una carn amb molta proteïna, gairebé sense greix, sense haver consumit antibiòtics ni pinsos.

Paral·lelament a la col·laboració amb les entitats socials, s'estudià crear un mercat de la carn de senglar, segons va explicar el sotsdirector general d'Activitats Cinegètiques, Jordi Ruiz. La pretensió és activar entre els consumidors una demanda que a Catalunya està adormida, en comparació amb el centre d'Europa, on aquest tipus de carn vermella hi és molt apreciada.

LA FRASE

Nosaltres cedim els animals i una entitat s'encarrega de la manipulació i distribució
Paco Piera
president de la federació catalana de caça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.