Societat

MIKAH DE WAART

EXPERT EN MOTIVACIÓ LABORAL

“Les oportunitats arriben amb l'autoconfiança”

Amb la crisi les empreses tenen problemes i cal estar preparat per resoldre'ls
L'atur disparat, un mercat laboral que destrueix ocupació, els joves que no troben feina. La cosa està molt malament, no?
Sí, però tot i que estigui malament, sempre hi ha possibilitats de trobar feina. És més fàcil trobar-la si es pensa de manera positiva.
Amb la motivació n'hi ha prou?
És clar que no. La situació és la que és, per cada lloc de treball es presenten més de 200 persones. Si la teva única forma de trobar feina és enviar currículums o passar per les empreses a veure si tenen alguna cosa, ho tens molt difícil. S'ha de fer d'una altra manera.
Fins a quin punt es depèn d'un mateix?
Al cent per cent. No podem deixar tot el poder als altres perquè l'única manera d'aconseguir-ho és fent-nos responsables del procés.
Si només depenem de nosaltres mateixos per què hi ha tanta gent que no ho aconsegueix?
Perquè continuem repetint errors, buscant de la mateixa manera que sempre. S'ha de canviar la forma de buscar feina. Hem de pensar en la manera de crear feina.
Ha escrit un llibre que dóna les claus per sortir de l'atur. Com es fa el canvi de xip?
Al llibre es parla de tècniques de com presentar-se i superar entrevistes. Amb la crisi les empreses tenen problemes i cal estar preparat per resoldre'ls. Si només passes a deixar un currículum el que fas és demanar ajuda, has de canviar d'enfocament i oferir solucions a l'empresa de forma flexible. És important posar-se en moviment i fer que la gent parli de nosaltres per sortir del gruix de tots els que busquen feina de forma tradicional. Aquest és el gran canvi que cal fer.
Es parla molt de reinventar-se. És la solució a tot?
És igual que dir que cal ser positiu o que les crisis són oportunitats. Sona molt bé però cal saber què cal fer. Reinventar-se té a veure amb començar a pensar com un emprenedor. Una opció és convertir una afició en un servei pagat, aquesta és una bona manera de fer-se emprenedor. El missatge és no quedar-se a casa. Un curs d'anglès o de comptabilitat no ens solucionarà la vida. És millor fer això que no fer res, però cal aprendre a emprendre.
Cada cop hi ha més emprenedors. Tothom arribarà a tenir èxit?
No dic que tot hagi de ser fàcil, però és millor fer alguna cosa perquè sinó passen els anys i no s'aconsegueix res. És millor activar-se com més aviat millor. I no de la forma tradicional. Si ofereixes la teva experiència cada setmana a 50 empreses, algú t'acabarà contractant. És una qüestió d'estadística. Segur que no funciona per a tothom però molta gent trobarà el seu camí.
És un expert de la llei de l'atracció, com es pot aplicar a la recerca de feina?
Si estàs convençut que trobaràs feina, que les empreses et necessitaran, que els ofereixes valor amb els teus serveis, el treball et vindrà. Les oportunitats arriben amb l'autoconfiança.
Parla de les tres P. Què són?
Cal ser persistent, positiu i estar preparat. És important saber cap on vols anar i atrevir-te a fer un pas diferent.
Fa sessions per diferents països. La manera d'afrontar la motivació és diferent?
Són diferències superficials perquè funcionem igual quan perdem la feina. El que ens pot motivar i els processos d'autosuperació són els mateixos.
Ha evolucionat la manera de motivar?
Fa vint anys que em formo i m'he quedat amb el que funciona a la majoria. El procés és senzill, cal saber cap on vols anar, què et frena i què necessites per fer-ho. Funciona si la persona es responsabilitza dels seus èxits i també dels seus fracassos. Si culpem del nostre fracàs la societat, els polítics, els empresaris i esperem que canviïn ells, ens quedarem igual.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia