Societat

Recullen quinze tones de roba usada a Tossa

Així el municipi aconsegueix reduir l'emissió de 48 tones de CO2

L'entitat Humana va recollir al llarg del 2013 un total de 15.164 quilos de roba i calçat usats a Tossa de Mar. Aquest tèxtil usat va evitar l'abocador i la incineradora, i tindrà un segon ús. Per l'entitat, “la recollida selectiva és una eina eficaç de gestió de residus”. De fet, amb la recollida del tèxtil usat de Tossa s'ha evitat l'emissió de 48 tones (en total, 48.054 quilos) de CO2. El municipi disposa de cinc punts de recollida de roba i calçat.

L'entitat té com a objectiu gestionar les donacions de roba usada, una “filosofia que té molt de sentit en una societat en què el consum de tèxtil fa que el volum de peces rebutjades augmenti de manera progressiva any rere any”. La roba s'envia a plantes de classificació i posteriorment es destina a botigues de segona mà de l'entitat o s'envia a l'Àfrica, on es ven, a preus baixos, a comerciants locals. Les peces que no es poden reutilitzar acaben en empreses de reciclatge tèxtil.

La Fundació Humana és una organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) d'àmbit estatal que des de l'any 1987 promou la protecció del medi ambient i porta a terme programes de cooperació a l'Àfrica, l'Amèrica Llatina i l'Àsia gràcies als recursos que obté de la gestió tèxtil procedent de la roba i el calçat usats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia