Societat

El Gran Recapte arriba a les 425 tones de menjar

La pluja va frenar el ritme de donacions, que van ser inferiors a les de l'any passat

La Fundació Banc dels Aliments de les comarques de Girona calcula que en el Gran Recapte d'aquest any, que es va fer entre divendres i dissabte, s'han aconseguit recollit prop de 425 tones de menjar. Es tracta d'una xifra inferior a les 470 tones de l'any passat i inferior també a l'objectiu de les 500 que s'havia proposat el Banc dels Aliments en aquesta sisena edició. Amb tot, els organitzadors fan un balanç molt positiu dels resultats assolits perquè, segons la seva opinió, posa novament en relleu la gran solidaritat dels ciutadans.

Divendres i dissabte al matí el ritme de recollida d'aliments va ser molt bo, amb un augment del 20% respecte a l'any passat en alguns casos. Per exemple, a Olot, es van recollir 31 tones de productes bàsics en la diada central del Gran Recapte, 4.806 més que l'any passat. Les aportacions es podien fer en setze supermercats i es van mobilitzar 280 voluntaris. Però a partir de la tarda de dissabte, i a causa de les fortes pluges que van caure en diversos indrets del territori, el ritme de donacions es va frenar i això va afectar el resultat final.

El Banc dels Aliments també ha destacat la bona resposta que va tenir la crida per mobilitzar 4.000 voluntaris per cobrir tots els punts de recollida previstos a les comarques gironines, prop de 400. Una resposta que va ser tan positiva que fins i tot es va crear una llista de suplents.

El menjar que es va recollir el cap de setmana es farà arribar a 114 entitats benèfiques certificades que són les encarregades de repartir-lo entre les persones necessitades. Hi ha 42.000 persones que es beneficien dels aliments que es donen des del banc.

Des de la primera edició del Gran Recapte, l'any 2009, hi ha hagut, a la demarcació de Girona, un augment espectacular del menjar recollit i del nombre de voluntaris que hi han participat. L'any 2009, un després que esclatés la crisi econòmica, la iniciativa va arrencar amb la col·laboració d'un centenar de voluntaris, amb l'ajuda dels quals es van recollir 15.000 quilos de productes alimentaris. Cinc anys després, el nombre de voluntaris ja s'havia multiplicat per 30 (l'any passat n'hi van participar 3.000) i les tones de menjar per més de trenta, i es va arribar a la xifra de 470 tones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia