Societat

Veïns de Ciutat Vella ocupen el solar on Núñez farà un hotel

Exigeixen l'aturada del projecte al Rec Comtal en una nova protesta

Reclamen espai verd i habitatge social

Veïns de Ciutat Vella van ocupar ahir de manera simbòlica el solar situat als números 17 i 19 del carrer del Rec Comtal per exigir l'aturada immediata del projecte de construcció de l'hotel que Núñez i Navarro es disposa a aixecar en aquest terreny. Els opositors van trencar el cadenat de l'entrada –mentre una parella de la Guàrdia Urbana s'ho mirava des de la distància– i, un cop a dins, van deixar-hi algunes plantes i una pancarta amb un missatge que deixa clar que pretenen recuperar l'espai per als veïns: “Aquí volem espai verd i habitatge social. No a l'hotel. Ni Núñez ni Navarro.”

La protesta va ser convocada per l'Associació de Veïns del Casc Antic, Veïns en Defensa de la Barcelona Vella i la plataforma contra l'hotel al solar del Rec Comtal, i es va allargar durant una hora. Els veïns van començar l'acció fent pintades al mur que envolta el solar, on també van penjar cartells. “Esto es un atraco”, “Lladre i corrupte” i “Nos venden, sin razón aquí” són alguns dels missatges que van deixar a la paret. “El centre de la ciutat acabarà sent una zona morta, sense veïns, amb projectes com aquest i amb la mercantilització de Barcelona que ha fet el govern municipal”, afirmava la presidenta de l'Associació de Veïns del Casc Antic, Sol Ruiz de Vargas.

L'hotel projectat té 99 habitacions i set plantes i, a la pràctica, això implica que els veïns més propers es trobaran una paret davant de les seves terrasses i finestres. “Ens enterraran en vida”, deia l'Emilio, un dels afectats. D'altra banda, el projecte envaeix el traçat original del Rec Comtal i, a més, segons els veïns, unes perforacions de la constructora han deixat aigües brutes al descobert, la qual cosa ha provocat una plaga de mosquits. “Això ho han de tapar perquè a l'estiu no podem obrir les finestres ni sortir a la terrassa, no tenen vergonya”, es queixava la Cinta, també afectada. Els veïns han fet ja diversos actes de protesta i l'1 d'abril van entregar a l'Ajuntament 1.865 firmes contra l'hotel i van demanar la celebració d'un ple extraordinari per tractar la qüestió , tot i que encara no han obtingut resposta. Ahir, però, un dels opositors va llançar una advertència quan el solar va quedar obert al barri: “Després de la d'avui, en vindran d'altres.”

LA XIFRA

7
plantes
i 99 habitacions té l'hotel projectat per la constructora Núñez i Navarro al carrer del Rec Comtal.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia