Societat

Blanco guanya un Sant Bonós de rècord a Blanes

La 33a Caminada Popular Nit de Sant Bonós va reunir 5.000 corredors i el lloretenc va tornar a batre'n el rècord amb un temps de 25,30

La 33a Caminada Popular Nit de Sant Bonós de Blanes va tornar a assolir el rècord a què s'havia arribat en dues anteriors edicions, amb un total de 5.000 participants. Malgrat que la marxa popular no té un caràcter competitiu, els participants que se situen a primera línia en la sortida aprofiten per entrenar-se i la fan corrent. Entre els assidus a la cursa, l'atleta olímpic lloretenc Josep Lluís Blanco, que va tornar a guanyar dissabte a la nit per quart any consecutiu i, a més, va tornar a fer rècord de la marxa.

L'any passat, Blanco va cobrir els 8 kilòmetres de recorregut de la caminada en 25,40 minuts, mentre que, enguany, ho ha rebaixat fins als 25,30 minuts. Darrere de Blanco va arribar Edgar Sumkis, i la tercera plaça vas ser per a Buba Sabaly. L'atleta blanenc Xavi Marina va ser el primer corredor local i va arribar en quarta posició. Per la seva banda, la primera corredora a creuar l'arribada va ser Elisabet Ruz, de Manresa, que va aturar el cronòmetre en els 35,46 minuts.

El caràcter popular, lúdic i festiu que té la caminada va quedar de nou reflectit en la gent de totes les edats que es va veure desfilar en el moment de donar el tret de sortida i, posteriorment, a la línia d'arribada. Com és habitual, els primers a emprendre l'activitat ho fan corrent, mentre que els que estan situats més enrere van caminant o a pas lleuger.

Una altra pràctica que també s'ha fet habitual són les famílies senceres que porten el més petit de la casa en un cotxet o sobre les espatlles, els grups d'amics i amigues lluint alguna disfressa per fer gresca, els participants que van amb el seu animal de companyia i el gegantó es Forcaner, amb el dorsal que llueix des que va ser creat, el número 666 que reivindica el seu origen demoníac.

LA XIFRA

5.000
corredors
van participar, dissabte a la nit, en la caminada popular de Sant Bonós de Blanes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia