Societat

Crítiques a la nova retallada en educació

La Fapac, el sindicat Ustec i la Fundació Bofill acusen Ensenyament d'afavorir l'escola privada

Malestar pel tancament de més línies de P3 públiques que concertades

La Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac) va criticar ahir que en la nova organització del curs escolar de l'any que ve Ensenyament hagi pujat la ràtio dels alumnes per classe. “Perquè no intentem d'una vegada que hi hagi més qualitat i a infantil fer ràtios no de 25 sinó de 18 o 20 nens i, fins i tot, de 15?”, va demanar ahir la presidenta, Montse Conejo. Va criticar també la improvisació del departament en, per exemple, l'allau de sol·licituds per entrar a primer d'ESO. “Els nens que faran primer d'ESO ja fa molt que han nascut i ja ho sabien. Perquè ara a corre-cuita han d'encabir-los com es pot de qualsevol manera?”, es va preguntar.

“Supressió de línies de P3, la majoria a escoles públiques, augment de la ràtio d'alumnes per classe a secundària i a primària, més escoles en jornada intensiva segurament sense pressupost perquè això no perjudiqui les famílies amb menys recursos.... és una conseqüència de la desinversió en educació que té l'objectiu d'eliminar l'escola pública”, segons Ramon Font, de l'Ustec. El sindicat de docents lamenta que el govern dediqui només un 2,05% del PIB català quan “la mateixa LEC diu que la inversió ha de ser del 6%”. Creu que tancar línies de P3 d'escoles públiques en barris on hi ha P3 privades és afavorir la privada. També ho va dir el síndic, Rafael Ribó, que va demanar els mateixos criteris per a les escoles públiques i concertades.

Ismael Palacín, de la Fundació Bofill, va criticar durament la implantació de la jornada intensiva a algunes escoles de primària com a “prova pilot”. “També era una prova pilot a secundària i van generalitzar l'horari abans d'analitzar els resultats de la prova. Es van tancar menjadors i s'ha fomentat la desigualtat perquè està clar que les famílies que no tenen recursos han de deixar els menors sols moltes hores a partir del migdia”. “És la pitjor retallada a l'escola pública i és una mesura que afavoreix la concertada”, va dir,

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia