Societat

Les incidències per LGTfòbia s’han doblat en un any

L’Observatori Contra la Homofòbia (OCH) ha registrat el primer trimestre del 2022 un total de 70 incidències per 34 el 2021

Titlla la situació de “molt preocupant” i lamenta “el fracàs” de les polítiques públiques

L’Observatori Contra la Homofòbia (OCH) ha registrat el primer trimestre del 2022 un total de 70 incidències, més del doble que en el mateix període de l’any anterior, quan se’n van comptabilitzar 34. L’últim informe també alerta d’un augment rellevant dels casos de transfòbia, que es produeixen sobretot a la via pública i a les xarxes socials. Pel que fa la natura de les agressions i discriminacions d’aquest col·lectiu, es tradueix majoritàriament en tracte inadequat, exaltació de l’odi i agressions físiques. El president de l’entitat, Eugeni Rodríguez, titlla la situació de “molt preocupant” i lamenta “el fracàs” de les polítiques públiques.

Rodríguez ha explicat que enviaran l’informe a la presidenta del grup de treball de la LGTBIfòbia del Parlament, Susanna Segovia, perquè “és una barbaritat com s’ha disparat la transfòbia a Catalunya i la resta d’agressions de LGTBI-fòbia”. Per a l’entitat “cal revertir la situació” i per a això és necessari que les institucions facin polítiques públiques contundents i ho facin tenint en compte a les entitats especialitzades i que donem suport al col·lectiu com l’OCH”.

Els àmbits en els que es van registrar més agressions van ser la via pública (25,7%), internet i xarxes socials (20%), el laboral (11,4%). També hi ha hagut un augment significatiu de l’àmbit educatiu, del mitjà de comunicació i del transport públic.

El tipus de discriminació més registrat és les mostres d’odi i exaltació (24,3%) cap al col·lectiu, seguit de les agressions físiques (20%) i les agressions verbals (18,6%). És destacable que s’han registrat més agressions físiques que agressions verbals



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]