la contra

Llagostera Ràdio, 25 anys d'història

L'emissora commemora demà l'aniversari, amb motiu del qual ha programat un seguit d'actes

L'emissora Llagostera Ràdio complirà demà, 8 d'abril, els 25 anys d'emissió, amb molt bona salut. En aquest aniversari, l'emissora, codirigida per Ramon de Arriba i Enric Sánchez, vol recordar totes les persones que han passat per la ràdio al llarg d'aquests anys, i ha organitzat un seguit d'actes per celebrar-ho. Entre aquestes activitats hi ha exposicions i una festa al local polivalent el proper 23 de maig, en què es farà un repàs de la música de l'últim quart de segle, i que s'emetrà en directe a partir de les 12 de la nit. També s'han programat exposicions i programes especials a través de l'emissora, que es pot sintonitzar al 105.7 FM al Gironès o bé per internet a www.llagosteraradio.cat. A banda de la programació d'aniversari, l'emissora estrenarà divendres vinent un programa sobre històries de misteri i de por, que anirà a càrrec del locutor Albert Coll, i que s'emetrà a partir de les12 de la nit.

Enric Sánchez fa una valoració positiva de l'evolució de l'emissora, ja que en comparació amb abans, diu que ha canviat molt. «Ara tenim uns equips d'última tecnologia i una edició digital per editar programes», afegeix.

Després de superar les dificultats dels primers anys, Llagostera Ràdio disposa d'uns equipaments molt moderns, amb aparells que permeten fer ràdio d'una forma molt còmoda utilitzant les més noves aplicacions informàtiques tant en l'emissió com en l'edició.

L'emissora ofereix una programació adaptada a tot tipus d'oients, amb seleccions musicals diàries com ara la música més actual i els èxits dels anys 70, 80 i 90, i també espais de contingut cultural, polític, informatiu, esportiu, concursos... fins a dotze programes que fan que l'oient pugui escollir el que més li agrada.

Més d'una trentena de persones, entre locutors i col·laboradors, fan possible que el projecte continuï amb la força dels inicis, l'any 1984.

El projecte es va gestar el 1983, quan un grup de joves van posar el tema sobre la taula. Entre ells hi havia en Joan Carles Buhigas, que va ser el primer director de l'emissora, i en Joan Gruart, exregidor. La il·lusió dels emprenedors va fer que el projecte tirés endavant, però el primer obstacle va aparèixer ben aviat: la manca d'un local adequat. La solució va ser instal·lar-se en un local petit del carrer Àngel Guimerà i amb un pressupost molt baix en l'equipament. Els problemes d'espai es van anar incrementant i fins i tot la gent que hi col·laborava deixava de fer-ho per aquest motiu.

Va ser al cap de tretze anys que l'emissora es va poder traslladar als actuals estudis del carrer Sant Pere. Uns estudis molt més grans i en condicions. El 1999 Joan Carles Buhigas va deixar la direcció, i el va substituir Ramon de Arriba, amb nous projectes, com el de buscar gent jove que fes programes per a totes les edats. Llavors, Llagostera Ràdio encara funcionava amb llicència provisional d'emissió, si bé el 2002 se li va atorgar el permís definitiu. El 2003, l'Enric Sánchez va entrar a formar part de la direcció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.