Successos

robatoris a dojo

Saquegen i destrossen el museu del tren de Fornells

Dos joves, armats amb una destral, van fer malbé portes, vitrines i maquetes, van beure cervesa i cava, i es van endur una campana i peces de col·leccionista

L'antiga estació del ferrocarril de Fornells de la Selva va ser objecte aquest cap de setmana dels lladres i brètols, que van robar i destrossar el museu de l'Associació d'Amics del Ferrocarril de les Comarques Gironines. Segons van explicar ahir els responsables de la instal·lació, els fets van tenir lloc dissabte entre tres i quatre de la tarda, al carrer Pompeu Fabra, quan dos assaltants van entrar a l'edifici a través d'una porta lateral que dóna a la zona de vies del tren. Els delinqüents van trencar el cadenat que protegeix l'entrada, van trencar el vidre i posteriorment van esbotzar la porta. Un cop dins el museu, i armats amb una destral, els dos joves es van dedicar a destrossar una desena de vitrines on hi havia exposats els objectes de la col·lecció. Entre els objectes sostrets hi ha una campana d'estació, gorres de caps d'estació, i altres objectes de llautó i bronze que gent, de bona voluntat, han cedit o donat a l'Associació d'Amics del Ferrocarril de les Comarques Gironines.

Així mateix, els lladres també es van endur reproduccions de locomotores i vagons, tot i que algunes d'aquestes van ser recuperades ja que els delinqüents les van abandonar embolicades amb roba i en bosses de plàstic en un jardí proper al museu. Tot i així, malauradament, moltes d'elles estan aixafades. D'altra banda, els joves també van destrossar un ordinador de sobretaula que hi havia en un despatx, una televisió on es projectaven els documentals, un fax, plaques històriques d'estacions i van fer malbé una maqueta. A més, els dos joves es van beure una ampolla de cervesa que duien i una de cava, també històrica, que hi havia al museu. Un cop es van cansar del museu, van intentar pujar al pis de dalt, on hi viu un matrimoni, que va enxampar un dels joves quan pujava per l'escala. Els dos brètols, però, van poder escapar.

L'associació estava ahir a la tarda fent inventari de tot el material sostret i malmès per fer una valoració global de les pèrdues econòmiques que ha suposat aquest incident. No es descarta que es tracti més d'una bretolada que no pas d'un robatori.

LA DATA

05.05.12
és el dia
que els dos joves, armats amb una destral, van destrossar les instal·lacions del museu del tren
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.