Successos

LLORET DE mAR

Crida a altres possibles afectats dels abusos del monitor perquè denunciïn

L'advocat dels pares que ja fan l'acusació considera que l'Ajuntament “protegeix” el sospitós per haver vetat una entrevista als denunciants a la ràdio

Representants de les onze famílies que fins ara exerceixen l'acusació particular contra Josep Castiella, el monitor de Lloret de Mar imputat per abusos sexuals a dotze nens i tinença de pornografia infantil, fan una crida per animar els pares d'altres possibles menors afectats perquè expliquin el seu cas i ho denunciïn formalment la jutjat. Els pares que ja han fet el pas de denunciar consideren que s'ha de descobrir exactament fins on arribaven les possibles accions del monitor i per això creuen que s'han de destapar tots els casos. La crida l'han fet a través dels mitjans de comunicació i precisament han criticar que l'emissora municipal Ràdio Lloret desistís d'emetre una entrevista als portaveus dels pares i al seu lletrat en què feien aquesta crida. L'advocat de l'acusació, Joan Comas, considera que la decisió de l'Ajuntament de no emetre l'entrevista representa un vet a la llibertat d'expressió i demostra que “l'Ajuntament protegix el monitor” sospitós d'abusos, que tenia una concessió municipal i treballava als casals d'estiu i de Nadal. Després de la imputació, l'Ajuntament li va prohibir l'entrada als locals de joves.

El “vet” de l'entrevista dels pares es va produir perquè la directora de la ràdio, davant d'un tema que afectava directament menors, va decidir elevar el cas al consell de la ràdio municipal perquè valoressin l'oportunitat o no d'emetre la informació, en què hi havia incloses les declaracions dels pares. El consell de la ràdio, amb representació de tots els grups polítics municipals, va sotmetre el tema a valoració. Després de diverses intervencions i opinions contraposades, es va sotmetre a votació i va guanyar la no emissió de l'entrevista. CiU, partit majoritari del govern, es va abstenir, perquè considera que no és el moment adequat per emetre-la. “És un procés delicat, en fase d'instrucció i amb menors involucrats i per aquesta raó i altres, ens hem abstingut”, va explicar Ester Olivé, segona tinent d'alcalde i regidora de Mitjans de Comunicació.

ERC, al govern, i Millor, a l'oposició, van votar en contra. Els grups del PP, ICV i PSC, a l'oposició, en canvi, a favor d'emetre-la sota determinats condicionants. L'abstenció de CiU va provocar que el no (set vots) superés el sí (sis vots) i per tant no es va emetre la informació.

Té ordre de no acostar-se però el volien a presó

El jutjat número 2 de Blanes ha prohibit a Josep Castiella que s'acosti a menys de 500 metres dels menors afectats, com a mesura cautelar. Però el representant dels pares, Joan Comas, va demanar que es dictés ordre d'empresonament, petició a què es van oposar el fiscal i evidentment també el lletrat del monitor, Juan Córdoba. Els familiars dels nens consideren que l'ordre d'allunyament és molt difícil de complir en aquest cas perquè tant les víctimes, que són dotze, com el sospitós viuen a Lloret.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.