Successos

tribunals

Jutjat per tràfic de droga i de moneda falsa a l'Empordà

La policia va trobar en un pis d'un veí de Platja d'Aro cocaïna, haixix i 3.600 euros que no eren de curs legal

L'home va sol·licitar declarar al jutjat d'instrucció per confessar els negocis il·lícits

L'Audiència de Girona acollirà un judici contra un veí de Platja d'Aro, Mohamed Dabbou, que podria ser condemnat a 7 anys de presó i al pagament d'una multa de 42.600 euros per un delicte contra la salut pública per tràfic de droga i d'un de tinença de moneda falsa. Segons es recull en l'escrit de conclusions provisionals del fiscal, l'acusat emmagatzemava els estupefaents al seu domicili, situat a la segona planta de l'edifici que hi ha al número 6 del carrer Sert. El 2010, la policia hi va decomissar cocaïna repartida en vint llocs i disset bosses que contenien haixix. Es van intervenir, a més, estris que utilitzava per comercialitzar la mercaderia, com ara retalls de bosses de plàstic, una balança, una bàscula i un premsador de droga. Es calcula que els estupefaents tenien un valor de 13.000 euros al mercat negre i es van localitzar 2.800 euros més en efectiu que l'imputat hauria obtingut amb la venda de la droga. També ocultava 3.600 euros distribuïts en bitllets de 100. Aquest darrer feix va ser analitzat i es va descobrir que es tractava de diners falsos, que tenia la intenció de posar en circulació.

Dabbou va sol·licitar comparèixer al jutjat d'instrucció 2 de Sant Feliu de Guíxols, on va admetre els negocis il·lícits. Per això, la fiscalia creu que a l'hora d'imposar-li la pena se li ha d'aplicar l'atenuant de confessió. El judici se celebrarà a la secció tercera de l'Audiència, el 18 de juny.

LA XIFRA

42.600
euros
de multa i 7 anys de presó és el que demana el ministeri fiscal per a l'imputat, Mohamed Dabbou.

LA DATA

18.06.12
Se celebrarà el judici pel cas.
La sessió oral està prevista a la secció tercera de l'Audiència de Girona.

Vuit traficants accepten la petició del fiscal

Nou traficants que operaven a l'Alt Empordà van ser jutjats al maig a l'Audiència de Girona. Vuit d'ells –Anaouar El Aouri, Hicham Laqbaqbiq, Mounir Haji, Zakaria Traihy, Abdesselam Ezzahidy, Marwane Berdi i Abdelkabir Zraidivan– es van conformar amb la petició del fiscal, que demanava penes d'entre 9 i 25 anys de presó i una multa d'un total d'1,2 milions d'euros. Abdelkader Rhedar, que s'enfronta a 23 anys, va ser l'únic a negar els càrrecs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.