Successos

judicial

McCragh: “El TSJC sembla l'enemic a casa”

El degà dels advocats carrega contra el coordinador de justícia a Girona

Carles McCragh, el degà del Col·legi d'Advocats de Girona, es va definir ahir com “un franctirador que ha evolucionat cap al corporativisme” durant la celebració de la festivitat de Sant Raimon de Penyafort, en què es va procedir a la imposició de togues a vint nous lletrats. I, com un franctirador verbal, va carregar contra el funcionament de l'oficina judicial. Aquest nou sistema s'està aplicant com a prova pilot a Girona i, segons va dir, els posa traves a la feina. “No tenen mitjans ni la persona adequada. Hi ha qui ho complica i, si una cosa la pots solucionar amb una sola acta, fa que en siguin quatre.” Es referia, tot i que no el va mencionar, a Jaume Erraiz, el secretari coordinador, que tampoc era a l'acte. “És estrany que no hi sigui, perquè es passa el dia fent reverències”, va remarcar el degà. Es va recrear, a més, en crítiques contra el TSJC per les sentències en contra del català. Tot i que va utilitzar el castellà per retre homenatge a Cristina Almeida, va exposar que confiava que els cops del TSJC no li impedissin expressar-se en català en les pròximes edicions. “Amb aquest TSJC, sembla ben bé que tenim l'enemic a casa”, va sentenciar. Per la seva banda, el conseller Germà Gordó es va remetre al segle XIII, època de sant Raimon de Penyafort, en què Catalunya ja tenia dret propi, per reivindicar la singularitat catalana.

Premi a dos lletrats amb bonhomia

El Col·legi d'Advocats de Girona ha instaurat els premis Narcís de Sant Dionís per reconèixer lletrats bons, en el sentit de bonhomia. “Es pot ser advocat de prestigi i no ser bona persona”, va subratllar McCragh. El guardó va ser entregat a Jaume Cubarsi, lletrat retirat ara de la junta del col·legi, i a la carismàtica advocada extremenya Cristina Almeida, que va ser regidora a Madrid i diputada. Almeida va recordar els seus inicis en l'advocacia, quan es va arribar a trobar que no li deixaven denunciar el director d'una presó si no tenia el permís del marit, i va encoratjar a canviar la societat a través de la professió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.