Successos

Menys pena als lladres violents de la Selva

Rebaixen a 18 anys la petició per a dos dels acusats i retiren els càrrecs al tercer

El fiscal Jerónimo Gómez ha rebaixat a 18 anys de presó la petició de pena per a dos dels acusats de cometre assalts violents a la comarca de la Selva. Així mateix, ha retirat tots els càrrecs a un dels acusats, el colombià Epifanio Manuel Díaz, que en un principi s'enfrontava a 15 anys de presó. El ministeri públic considera que no hi ha proves directes que l'involucrin amb els tres assalts. De fet, el seu nom només apareixia a la declaració que va fer la testimoni protegida, però no hi ha res més que el vinculi amb els robatoris. Això, però, no passa amb els altres dos acusats, el veneçolà de 30 anys Hernán Felipe Hernández i l'hondureny de 23 César Augusto Osorio. Les víctimes dels assalts els han identificat en rodes de reconeixement i, a més, al pis que compartien a Sarrià de Ter, els Mossos d'Esquadra hi van trobar una pistola i part del botí procedent dels assalts. Ells dos també van anar personalment a joieries de Girona i Barcelona per vendre-hi unes monedes de plata robades en un mas.

El ministeri públic els acusa d'haver assaltat tres cases de la comarca durant el 2012. Un mas de Vilobí d'Onyar (a l'abril), un de Sant Feliu de Buixalleu (al maig) i una casa de Sils (al desembre). Jerónimo Gómez subratlla que els acusats anaven armats amb pistoles i ganivets i que no dubtaven a colpejar les víctimes i amenaçar-les per aconseguir el botí.

Causa contra la testimoni protegida

L'advocat de l'acusació particular, Sergio Noguero, es va adherir ahir a la petició de pena del fiscal. A més, tant ell com el ministeri públic van demanar a la jutgessa del jutjat penal número 1 que, a l'hora de dictar sentència, obri causa contra la testimoni protegida per haver mentit al judici. La dona, que mantenia una relació amb Hernández, va incriminar els processats davant els Mossos d'Esquadra, va donar detalls dels assalts i va explicar als agents on podien trobar part del botí. Durant tota la instrucció, va passar a ser una testimoni protegida. Dimarts, al judici, però, es va retractar. Va dir que no sabia res dels assalts i que els Mossos li havien cuinat tota la declaració.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia