Successos

Jutgen tres indis acusats d'haver segrestat una noia a Olot per obligar-la a casar-se

Van fer entrar la jove en una furgoneta i la van traslladar a un domicili de Barcelona, on va estar nou dies retinguda

Un dels imputats és la seva exparella

Tres veïns d'Olot originaris de l'Índia està previst que siguin jutjats el 13 de novembre a l'Audiència de Girona per haver segrestat presumptament una compatriota seva, a qui volien obligar a contraure matrimoni. Els imputats són Rajinder Singh, Buphinder Singh i Pargat Singh. El ministeri públic demana cinc anys de presó per als dos primers i una pena de set anys per al tercer còmplice. Segons es recull en l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, Pargat havia estat parella de la víctima, Amanpreet Kaur. Durant un any, van mantenir una relació, que va finalitzar el novembre del 2008. El succés pel qual Pargat i els altres dos homes s'asseuran a la banqueta dels acusats es remunta al 9 de juny del 2009. Rajinder i Buphinder es van dirigir a l'habitatge de la denunciant, situat en un pis de la quarta planta de l'edifici número 58 de la carretera de les Tries d'Olot. Malgrat que Pargat no hi va acudir amb ells, s'hi havia posat d'acord prèviament. Rajinder i Buphinder van abordar Kaur, la van obligar a pujar en una furgoneta i la van portar fins a Barcelona. Un cop allí, la van tenir retinguda uns 9 dies en un immoble, la ubicació del qual desconeix.

El ministeri fiscal manté que Pargat va traçar aquest pla amb el propòsit de forçar Kaur a casar-se amb ell, en contra de la voluntat de la noia. El mateix Pargat, finalment, la va deixar en llibertat el 18 de juny d'aquell any. Per la fiscalia, aquests fets són constitutius d'un delicte de detenció il·legal i d'un altre de coaccions. Del primer, l'acusació pública creu que en són responsables els tres homes, per a cadascun dels quals sol·licita la imposició de cinc anys de presó. I, pel que fa al de coaccions, en considera autor Pargat, per a qui demana dos anys de presó més. També requereix que es prohibeixi a Rajinder i Buphinder comunicar-se amb la suposada víctima i aproximar-s'hi a menys de 200 metres durant sis anys –una prohibició que, en el cas de Pargat, eleva als nou anys–.

En l'escrit de conclusions, també s'hi detalla que, actualment, Rajinder té 58 anys i Pargat, 29. No consta, en canvi, l'edat de Buphinder. Tots tres van néixer a l'Índia i cap d'ells té antecedents. Als jutjats no els consta si es troben en situació regular a l'Estat. En el supòsit que no tinguin els papers en regla i que siguin condemnats, el fiscal proposa que se'ls substitueixi la pena per la seva expulsió de l'Estat, amb la prohibició de poder-hi tornar durant 10 anys. Inicialment, el jutjat d'instrucció 1 d'Olot es va fer càrrec del cas i el judici se celebrarà a la secció quarta de l'Audiència.

LA XIFRA

7
anys
de presó demana el fiscal per a un dels presumptes còmplices, i una pena de 5 anys per als altres dos.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia