Sense - El Punt

Solidaritat

Palamós es belluga per salvar en Richi

El nen té un tumor molt agressiu i avui marxa amb els seus pares a Boston a la recerca d'un tractament

Necessiten 70.000 euros per costejar-lo

Ricard Garcia, un nen palamosí de 6 anys, i els seus pares marxen avui cap als Estats Units amb l'esperança de trobar la curació del tumor cerebral que li van diagnosticar el 29 de novembre de l'any passat. En Richi, com tothom el coneix, ja ha estat intervingut fins a set cops a Barcelona, però els metges només li han donat un 55% de possibilitats de supervivència d'aquí a cinc anys. A Boston, en canvi, li han augurat un 70% de possibilitats i els pares, tot i reconèixer l'esforç dels metges catalans, han apostat per escoltar una segona opinió. El gran obstacle, però, a més de la malaltia, són els 70.000 euros que, com a mínim, costen els bitllets d'avió, la intervenció i una curta estada al centre hospitalari.

Per ajudar els pares –que han hagut de deixar la feina– a recollir diners i costejar les despeses, amics i familiars han engegat la plataforma Sos Richi i un conjunt d'iniciatives solidàries que ja han començat a desplegar, aquesta setmana, amb 200 guardioles i pòsters en comerços i equipaments de Palamós. El portaveu de la família, Torky Martínez, hi afegeix altres idees, com ara la recollida de taps d'ampolles de plàstic, amb punts repartits per la ciutat. De moment, ja han començat a rebre'n al Punt Jove. Més endavant, el material es vendrà a empreses de reciclatge i, per emmagatzemar la gran quantitat de taps, han aconseguit la cessió d'una nau.

Les activitats, de moment, les estan articulant a través d'internet i les xarxes socials.A Facebook, en cosa de dies, ja han aconseguit unes 1.700 adhesions, tantes que la xarxa fins i tot ha bloquejat la pàgina i ara treballen per resoldre aquest nou entrebanc. Alhora, però, la família rebia una bona notícia: la Fundació Ronald McDonald els ofereix allotjament per 20 dòlars diaris a la casa per a nens malalts de càncer que té a prop de l'hospital.

La mobilització cristal·litzarà el dissabte 21 amb una marató solidària que implicarà moltes entitats, associacions locals, i que també té el suport de l'Ajuntament. Martínez també va avançar ahir que una setmana més tard, el 28 d'abril, faran un concert a la nau dels 50 metres amb la participació confirmada de Diversiones, The Covers Band i, segurament, algun altre grup que s'hi afegirà en els pròxims dies. En paral·lel, han llançat una campanya de recollida de donatius d'un euro mensual a través d'un altre web.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a