Sense - El Punt

La descoberta

La Barcelona de les bombes

BARCELONA Un espai per a les defenses antiaèries durant la Guerra Civil espanyola i per a les barraques d'immigrants durant la postguerra, aquest punt històric és ara un mirador espectacular on relaxar-se contemplant la ciutat

El solar de les bateries antiaèries ha protagonitzat un gran paper dins la història més recent de la ciutat de Barcelona. A més d'haver estat un espai que concentrava els esforços per defensar la ciutat, una vegada acabada la guerra, i quan les antigues instal·lacions militars havien quedat abandonades, els terres i les parets van ser refugi de les primeres famílies que, empeses per la immigració, van arribar a Barcelona. Hi va néixer, així, el barri dels Canons, que s'hi va mantenir fins al 1990.


Al Turó de la Rovira hi ha un dels miradors més sorprenents de Barcelona. La particularitat d'aquest balcó de la ciutat és la seva proximitat a l'àrea urbana, ja que la muntanya del Carmel on descansa s'aixeca abruptament sobre els barris més propers. Això sorprèn el visitant, que s'espera el ja conegut skyline de Barcelona, però que no està preparat per veure'l just a sota dels seus peus. I aquest no és l'únic atractiu del mirador, ja que a la bellesa de tenir la ciutat a vol d'ocell s'hi afegeix la possibilitat de conèixer o imaginar com Barcelona va patir les bombes durant la Guerra Civil espanyola, ja que l'àrea es va convertir en punt de defensa antiaèria contra els avions italians que van castigar la ciutat el 1938. Amb la rehabilitació d'aquest enclavament històric, el Turó de la Rovira s'ha convertit en un espai de memòria dedicat als anys de la guerra i de la postguerra i que ha renascut amb vocació museística. El Muhba s'ha fet càrrec de la proposta divulgativa de tot l'espai, que disposa de plafons descriptius per a les visites autoguiades, alhora que promou recorreguts explicatius per als ciutadans. És un espai molt visitat, però la zona és àmplia i permet relaxar-se contemplant la vista panoràmica. Recomanem accedir-hi al capvespre.

clara ribas

COM ARRIBAR-HI. L'espai no és un punt turístic conegut i queda aïllat de les rutes més transitades pels autobusos. Si s'hi va en cotxe, cal buscar el carrer Labèrnia, al Turó de la Rovira. El bus urbà és el 28. També és una bona excursió per fer a peu.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.