Rock a la tercera edat

TV3 converteix un grup d'avis en rockers a «Casal Rock», una docusèrie sense jurats, ni nominacions, ni expulsions l'objectiu de la qual és mostrar aquest repte cada dilluns

Vint-i-cinc avis són els protagonistes de Casal Rock, la gran aposta de TV3 pel dilluns a la nit que vol ser un espai de superació personal a través de la música però que s'allunya de l'esperit competitiu d'OT i s'acosta a la docusèrie. Els protagonistes de Casal Rock tenen més de 70 anys i són aficionats al cant coral, però cap s'havia atrevit fins ara a cantar rock, segons va destacar ahir durant la presentació del programa –que s'estrena dilluns– el seu director musical, Marc Parrot. Per la directora de TV3, Mònica Terribas, Casal Rock «desperta emocions i parla de valors, sentiments i superació personal aplicables a qualsevol edat». Amb el mateix entusiasme es va manifestar el cap de programes d'entreteniment de TVC, Oriol Grau, que va dir que va aprovar la idea el mateix dia del seu nomenament.

El primer pas de l'equip de Casal Rock va ser visitar desenes de corals i llars de jubilats per explicar el projecte i organitzar un càsting al qual es van presentar tres-centes persones. D'aquestes, Marc Parrot en va elegir vint-i-cinc, i llavors van començar els assajos del repertori, format per temes de Lax'n'Busto, Sopa de Cabra, AC/DC, Nirvana i Estopa, entre altres grups. El programa, una coproducció entre TV3, Media 3.14 (Mediapro) i El Terrat, és, segons la seva directora, Eli Pons, molt diferent de la majoria de programes musicals «perquè no hi ha jurats ni s'elimina ningú» i s'acosta al documental de proximitat. Durant quatre mesos, diversos equips de gravació van seguir els personatges, el seu dia a dia, els assajos al local, les seves il·lusions. Marc Parrot hi va afegir que l'experiència ha estat molt gratificant i va recordar que el primer dia que els cantants van escoltar el tema Highway to hell, d'AC/DC, van tapar-se les orelles i van dir que allò no era música.

Músics com ara Gerard Quintana i els membres d'Estopa han ajudat els cantants en algun assaig, i l'escriptor Matthew Tree els ha donat classes per millorar l'accent en els temes en anglès. Andreu Buenafuente ha volgut posar la veu en off. El resultat final serà un concert en directe a la Sala Luz de Gas. Del programa, se n'han fet vuit capítols de tres quarts d'hora que s'emetran els dilluns.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.