Necrològiques

Recordant Josep M. Sabench

Amic, músic, pianista, botiguer, fotògraf i veí del Barri Vell de Girona

Hem passat la Candelera, els tradicionals hem tret el pessebre i continua el degoteig de pèrdua d'amics.

Ens ha deixat l'amic Josep M. Sabench, casat amb la Juani, la filla de la reconeguda Fotografia Lux de la plaça del Oli de Girona, i van tenir dos fills, en Josep M. i la Fàtima. Era mestre pianista i músic, gran amic d'un altre veí, el gran músic i caricaturista Xavier Cugat. Precisament va ser ell qui va portar-lo a casa per presentar-lo al nostre pare.

És cert que en casar-se amb la Juani va seguir el negoci del seu sogre i es va aficionar a la fotografia, però sense deixar el seu amor pel piano i la música. El senyor Sabench era com una icona del nostre barri, elegant, amable, amb el cigarret a la mà, sempre saludant els veïns.

Amic del senyor Rabell, que tenia una agència de publicitat, van conquistar la mare per fer un anunci per al cinema de Movirecord. Jo era una nena i ho vaig passar molt malament. Pel carrer, la gent m'assenyalava, no per maca, sinó per la gràcia que els feia. Deien: “Mira, la que surt al cinema.”

El senyor Sabench va fer programes musicals de ràdio. Amic del gran Jaume Teixidor, també va portar la seva música a l'època de les discoteques.

Quan vaig recuperar les catifes de Corpus, des del seu balcó els va fer un munt de fotografies i me'n va regalar, i espero poder posar-les al llibre, ja que es veuen els gegants ballant a la plaça de l'Oli.

Per mi, parlar del senyor Sabench és parlar de Fotografia Lux. Penso en aquella cantonada, en l'estesa d'aparadors i els marcs de fotografies que s'hi exposaven; eren únics, i en passar-hi et feien embadalir. Van tenir la noblesa de cedir l'arxiu al Museu d'Història de Girona, on encara es pot contemplar alguna carpeta de les fotos del seu sogre.

Avui, a les 11.15 h, li diran adéu a la parròquia del Carme, a davant justament d'on ha viscut des que es va casar amb la Juani i on, de ben segur, no faltaran veïns, botiguers, amics músics, per estar al costat de la Juani; els seus fills, en Josep M. i la Fàtima; els seus nets, la Cristina, la Maria i l'Albert, i tota la família i amics.

Senyor Sabench, tinc la seguretat que algun gran pianista que malauradament ens ha precedit el vindrà a esperar i el sorprendrà amb alguna peça especial per vostè.

Descansi en Pau.

(*) Filla dels fundadors de la desapareguda Granja Mora

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia