Necrològiques

Jaume Pastells i Clota

Exalcalde de Sils, estava molt vinculat al món associatiu del municipi

Jaume Pastells i Clota, exalcalde de Sils i persona molt vinculada al teixit associatiu del municipi, va morir ahir a l'edat de 96 anys.

Nascut a Sils el 1921 en una família pagesa, Jaume Pastells ha estat un dels personatges més carismàtics de la història recent del municipi selvatà. Va ser alcalde del poble del 1964 al 1979 i regidor fins al 1987. La seva etapa al capdavant del consistori es va caracteritzar pel notable augment de les obres municipals: l'abastament d'aigua potable va ser una de les actuacions més rellevants, a més de la construcció de la biblioteca pública a final dels anys seixanta.

Més enllà de la seva activitat a l'Ajuntament, Pastells va destacar també per la implicació en el teixit associatiu de Sils: va ser un dels pioners de l'aplec de la sardana i president durant molts anys de l'Agrupació Sardanista Francesc Mas i Ros, impulsor del patronat local d'homenatge a la vellesa i president de l'Agrupació de Jubilats i Pensionistes de Sils i del Club de Futbol Sils.

A través de les seves cròniques i escrits, publicats a la premsa comarcal i local, Jaume Pastells es va convertir en el cronista oficiós de Sils. Va recollir en un llibre de 120 pàgines, Memòries sense nostàlgia, un resum d'una vida marcada per la seva inclusió en la “lleva del biberó”.

Vidu de Rosalia Casadevall Bosch i pare de tres fills, Narcís, Teresa i Joan, la cerimònia se celebrarà avui, a les 12 del migdia, a la parròquia de Sils.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia