Necrològiques

En la mort de la professora Victòria Frigola

Després d'una curta malaltia, dissabte passat, vigília de Sant Jordi, ens va deixar Victòria Frigola Ruiz de Porras, professora de geografia i història de l'IES Jaume Vicens Vives de Girona.

Nascuda a Girona dins una família amb arrels empordaneses, va estudiar el batxillerat a Girona a l'institut del carrer de la Força i va cursar la carrera universitària d'història a Pamplona. Professora d'aquesta matèria primer a Banyoles, va guanyar la plaça d'agregada de geografia i història a l'institut on havia estudiat, on més tard va promocionar al nivell docent de catedràtica. Va ser aquí on es va jubilar l'any 2000.

Entre les seves col·laboracions com a historiadora destaca el llibre de Pere-Joan Sureda i Canals Girona sota els comitès, editat per Curbet, que és una mena de dietari de la Guerra Civil a la nostra ciutat. També va col·laborar en diverses traduccions de l'anglès al castellà per a diferents empreses.

De caràcter reservat, molts alumnes la recorden per la seva pulcritud en el vestir i per la seva relació discreta amb ells. La seva feina docent al llarg d'uns trenta anys cal emmarcar-la en la gran ampliació de l'ensenyament públic realitzada a partir dels anys setanta amb la generalització de l'ensenyament secundari i, anys després, amb l'aplicació de la gran reforma docent del govern socialista.

Descansi en pau.

(*) Jaume Pinyol i Balasch és catedràtic de geografia i història jubilat

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia